Meteen naar de inhoud

Anoniem het internet gebruiken

Het is belangrijk om te weten hoe je anoniem kunt surfen op het web. Dit is vooral van toepassing als je wilt voorkomen dat je online activiteiten worden gevolgd of je wilt voorkomen dat je gegevens worden verzameld door bedrijven en overheden. In dit artikel zullen we een paar tips geven over hoe je anoniem kunt surfen op het web.

Gebruik een Virtual Private Network (VPN)

Een Virtual Private Network (VPN) is een netwerk dat je helpt om je online verkeer te beveiligen door het te versleutelen. Het maakt gebruik van een versleutelde tunnel, waardoor je anoniem blijft wanneer je online bent. De meeste VPN-services bieden een gratis proefversie aan, waarmee je een paar dagen gratis kunt gebruiken. Gebruik een Tor-browser Een Tor-browser is een gratis browser die je kunt gebruiken om anoniem te blijven wanneer je online bent. Het maakt gebruik van een netwerk van computers om je online verkeer via verschillende computers te routeren, waardoor je online activiteiten moeilijker kunnen worden gevolgd.

Gebruik een beveiligde webbrowser

Er zijn verschillende beveiligde webbrowsers die je kunt gebruiken om je online verkeer te beveiligen en je privacy te beschermen. Deze browsers bieden verschillende privacyinstellingen, waarmee je kunt bepalen welke informatie je wilt delen met websites. Sommige browsers, zoals Brave, bieden ook extra beveiliging om te voorkomen dat je gegevens worden verzameld door bedrijven.

Gebruik anonieme zoekmachines

Er zijn verschillende anonieme zoekmachines die je kunt gebruiken om anoniem te surfen op het web. Deze zoekmachines maken geen gebruik van dezelfde technologie als de traditionele zoekmachines, waardoor je kunt voorkomen dat je gegevens worden verzameld.

Gebruik incognito-modus

Incognito-modus is een functie van de meeste browsers die je kunt gebruiken om anoniem te blijven wanneer je online bent. De incognito-modus verwijdert alle informatie die je hebt opgeslagen in de browser, waardoor je kunt voorkomen dat je gegevens worden opgeslagen.