Meteen naar de inhoud

Auto hacken

Auto-hacking is een steeds groeiend probleem voor moderne automobilisten. Hackers kunnen ervoor zorgen dat ze toegang krijgen tot de systemen van auto’s door gebruik te maken van de technologie die de auto heeft. Er zijn recentelijk veel berichten geweest over auto-hacking en de mogelijke schade die dit kan veroorzaken.

In juli 2020 werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse autofabrikant Tesla was gehackt. De kwaadwillenden hadden toegang gekregen tot het systeem van een Tesla via een website voor het beheer van auto’s. De hackers waren in staat om de auto te besturen vanaf hun computers.

In november 2020 werd bekendgemaakt dat een aantal auto’s van BMW in Duitsland was gehackt. De hackers hadden toegang gekregen tot de auto’s via een website waar eigenaren hun auto’s konden beheren.

De kwaadwillenden waren in staat om de auto’s te besturen en ook toegang te krijgen tot de navigatiesystemen. Deze hacks laten zien dat autokrakers een serieus probleem kunnen zijn voor autofabrikanten en voor de veiligheid van de eigenaren.

Autofabrikanten hebben maatregelen getroffen om hun producten te beschermen tegen hackers. Autofabrikanten hebben meer beveiliging toegevoegd aan hun producten, waaronder beveiligingsupdates, encryptie en twee-factorauthenticatie.

Uiteindelijk moeten autofabrikanten en autobezitters hun auto’s goed beveiligen tegen autokrakers. Autofabrikanten moeten de beveiligingsmaatregelen versterken en autobezitters moeten hun auto’s regelmatig updaten en de beveiligingsmaatregelen volgen die door de fabrikant worden aanbevolen.