Meteen naar de inhoud

Belastingdienst SMS oplichting

Fake SMS-berichten die zich voordoen als afkomstig van “De Belastingdienst” zijn een veelvoorkomend fenomeen. Deze berichten zijn vaak gericht op het afpersen van geld of het verkrijgen van persoonlijke gegevens van onwetende slachtoffers.

Als u een SMS-bericht ontvangt waarbij u wordt gevraagd om geld over te maken of persoonlijke gegevens te verstrekken, wees dan altijd voorzichtig. De Belastingdienst zal nooit via SMS om geld of persoonlijke gegevens vragen.

Belastingdienst SMS oplichting met phishing link

Als u twijfelt of een SMS-bericht echt is, neem dan contact op met de Belastingdienst via hun officiële kanalen om te verifiëren of het bericht legitiem is. U kunt ook een zoekopdracht uitvoeren op het internet om te zien of anderen ook hetzelfde bericht hebben ontvangen.

Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn met het openen van links of het downloaden van bijlagen in SMS-berichten, vooral als ze afkomstig zijn van onbekende afzenders. Dit kan leiden tot het downloaden van malware of het achterlaten van een achterdeur op uw apparaat.

Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een fake SMS-bericht, wees altijd voorzichtig met het verstrekken van persoonlijke gegevens en wees terughoudend met het maken van overboekingen naar onbekende rekeningen. Als u twijfelt, neem dan altijd contact op met de Belastingdienst via hun officiële kanalen voordat u enige actie onderneemt.

Nep Belastingdienst SMS bericht

[BELASTINGDIENST] Uw openstaande schuld van EURO €279,00 met kenmerk: BSBS343526 is ondanks meerdere herinneringen nog niet voldaan. Op 5 jan 2023 zal de gerechtsdeurwaarder overgaan tot conservatoir beslag. Betaal nu direct via iDeal [LINK NAAR PHISHING PAGINA]

Belastingdienst SMS phishing pagina
Belastingdienst SMS phishing pagina
Speciaal aangemaakte  neppe Belastingdienst pagina op Bunq.me
Speciaal aangemaakte neppe Belastingdienst pagina op Bunq.me

Cybercriminelen maken misbruik van Bunq. Ze maken speciale pagina’s en linken aan die er op het eerste gezicht betrouwbaar uitzien. Je kan namelijk op een Bunq pagina je eigen foto uploaden en je eigen tekst weergeven. Cybercriminelen gebruiken die opties om slachtoffers te misleiden.