Meteen naar de inhoud

CEH cursus en certificaat

CEH cursussen en certificering zijn een geweldige manier om te leren hoe je een effectieve ethische hacker kunt worden. Ethische hackers gebruiken hun kennis van computernetwerken en technologie om systemen te testen op beveiligingslekken en andere gevaren. CEH-certificering is een van de meest bekende certificeringen in de cybersecurity industrie en wordt gebruikt door bedrijven over de hele wereld.

CEH staat voor Certified Ethical Hacker

CEH-trainingsmateriaal bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Studenten leren de principes van informatiebeveiliging, de technieken en processen die aan ethisch hacken zijn verbonden, en hoe ze hun kennis kunnen toepassen om echte bedrijfssystemen te testen.

De trainingen zijn ontworpen om de vaardigheden van de deelnemers te verbeteren en hen voor te bereiden op de officiële certificeringsexamens.

Na het voltooien van de CEH cursus kunnen deelnemers deelnemen aan een officieel erkend certificeringsexamen. Om de certificering te behalen, moeten studenten een examen afleggen dat hun kennis over informatiebeveiliging en ethisch hacken meet. Het examen wordt afgenomen door een erkende organisatie zoals EC-Council.

ethische hacker
Een certified ethical hacker

CEH cursus

De Certified Ethical Hacker (CEH) is een veelgevraagde certificering die wordt erkend door veel bedrijven en organisaties. Het is een uitgebreide certificering die de kandidaat in staat stelt om ethische hacking technieken en systemen te beheersen. De certificering bestaat uit een serie modules die de kandidaat voorbereiden op het uiteindelijke eindexamen.

De modules zijn onderverdeeld in 5 verschillende categorieën:

  1. Netwerken en technologieën: Hier worden basisprincipes van netwerken en hun technologieën behandeld. Dit omvat onderwerpen zoals TCP / IP, routers, switches en draadloze netwerken (WIFI).
  2. Systemen en applicaties: In deze categorie leert de kandidaat hoe hij systemen en applicaties kan testen en beveiligen tegen cyberaanvallen. Onderwerpen zoals systeemconfiguratie, besturingssystemen en hun beveiligingsfuncties worden behandeld.
  3. Ethische hacking en countermeasures: In deze categorie leert de kandidaat hoe hij systemen kan testen op kwetsbaarheden en deze vervolgens kan repareren. Onderwerpen zoals netwerk-scannen, social engineering en gereedschapsgebruik worden behandeld.
  4. Cryptografie: In deze categorie leert de kandidaat hoe hij gegevens kan versleutelen en decoderen. Onderwerpen zoals encryptiealgoritmen, hash-functies en veiligheidsprotocollen worden behandeld.
  5. Maatschappelijk verantwoordelijk gedrag: In deze categorie leert de kandidaat hoe hij zichzelf en zijn werkomgeving verantwoordelijk moet gedragen. Onderwerpen zoals privacy, verantwoordelijkheid en ethisch hacken worden behandeld.

De modules voor de Certified Ethical Hacker (CEH) certificering voorbereiden de kandidaat op het uiteindelijke eindexamen. De certificering is wereldwijd erkend en wordt gezien als een must voor elke IT-professional.

CEH Certificaat

CEH v12 modules
CEH v12 modules

De certificering is een bewijs van de kennis van de deelnemers over informatiebeveiliging en ethisch hacken. Bedrijven die CEH-certificering vereisen, weten dat hun werknemers goed zijn opgeleid en kunnen vertrouwen op hun vaardigheden. Daarnaast kunnen bedrijven die toegang hebben tot CEH-gecertificeerde personeel hun systemen beter beveiligen tegen cybercriminaliteit.

CEH-trainingscursussen en certificeringsexamens zijn beschikbaar bij verschillende aanbieders, waaronder universiteiten, technische scholen en informatica-opleiders. Deelnemers aan de trainingen kunnen ook een aantal extra activiteiten uitvoeren, zoals hands-on praktijktests om hun vaardigheden te versterken.

Het behalen van de CEH-certificering is een geweldige manier om je kennis en vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging en ethisch hacken te verbeteren en je marktwaarde te verhogen.

Meer lezen:

Studeren voor de Certified Ethical Hacker (CEH) examen

Studeren
Studeren voor het CEH examen

Als je de Certified Ethical Hacker (CEH) examen wilt afleggen, moet je goed voorbereid zijn op het examen. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op het examen.

  • Ten eerste moet je een geschikte studiegids kiezen. Er zijn veel verschillende boeken en online hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op het examen. Kies een bron die het beste bij jouw kennis en ervaring past.
  • Ten tweede, maak een studieplan. Zorg ervoor dat je een schema maakt voor het bestuderen van stof. Je zult elke dag een bepaald aantal uren moeten besteden aan het bestuderen van de stof. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om al het materiaal te bestuderen.
  • Ten derde, doe oefenexamens. Oefenexamens zijn een geweldige manier om je voor te bereiden op het echte examen. Er zijn veel oefenexamens beschikbaar die je kunt gebruiken om je te helpen je voor te bereiden op het examen.
  • Ten vierde, doe veel praktische oefeningen. Het bestuderen van theorie is belangrijk, maar je moet ook veel praktische oefeningen doen om je kennis en vaardigheden te verbeteren. Probeer zoveel mogelijk praktische oefeningen te doen om je klaar te stomen voor het examen.
  • Tot slot, blijf gemotiveerd.

FAQ

Wat is de CEH-certificering?

CEH-certificering is een certificeringsprogramma dat door de International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council) is ontwikkeld om IT-professionals te helpen hun kennis en vaardigheden in ethisch hacken te verbeteren. Om de certificering te behalen, moeten kandidaten een examen afleggen en een aantal praktijkervaringen aantonen.

Hoe lang duurt de CEH-training?

De CEH-training duurt meestal vijf dagen, met daarnaast nog eens vijf dagen voor het voorbereiden en het afleggen van het examen. De totale tijdsduur kan variëren, afhankelijk van de instelling waar de cursus wordt gegeven.

Hoeveel kost de CEH-certificering?

De prijs voor de certificering varieert afhankelijk van de instelling waar de training wordt gegeven. De kosten voor het examen bedragen ongeveer 500 euro.