Meteen naar de inhoud

Een ethische hacker inhuren doe je zo

Vandaag de dag is het absoluut noodzakelijk dat u ervoor zorgt dat uw IT-apparatuur beveiligd is en beschermd wordt tegen aanvallen en dreigingen die uw bedrijf of privé atmosfeer in gevaar kunnen brengen. 

Het belangrijkste doel van ethisch hacken is om kwetsbaarheden te achterhalen vanuit het oogpunt van de hacker en cybercriminelen, zodat u uw systemen en privé atmosfeer volledig kunt beveiligen. Een ethische hacker kan veel voor u betekenen. 

De meeste bedrijven hebben hun eigen set cyberveiligheidstools, zoals antivirussoftware, encryptie en geautomatiseerde scans op kwetsbaarheden en dat is maar goed, maar we moeten reeel blijven, het zijn tools. Tools waar bugs, fouten en handleidingen voor bestaan, dit soort punten maken het belangrijk om een ethische hacker in te huren. Een hacker inhuren is dan ook een slimme zet, zolang het onderzoeksveld en opdracht duidelijk besproken en afgesproken is. 

Belangrijk om te weten

  1. Ethisch hacken gebeurt alleen met de toestemming van de juiste persoon
  2. Online een hacker inhuren is gevaarlijk, zorg dat persoonlijk contact mogelijk is en de hacker uw taal spreekt (met 1.5m afstand) 
  3. Het verschil zit in de communicatie, een goede hacker/dienst legt u in uw taal uit wat er aan de hand is
  4. Er zijn zat Nederlandse bedrijven die ethische hackers aanbieden met de juiste ervaring, kies niet te snel voor een hacker/partij
  5. Zorg dat u een vragenlijst klaar heeft als u met een hacking/security bedrijf in gesprek gaat