Meteen naar de inhoud

Ethische hacker worden

Een ‘hacker’ is iemand die zich consequent bezighoudt met hackactiviteiten en hacken heeft geaccepteerd als een levensstijl en filosofie. Hacken is de praktijk waarbij de kenmerken van een systeem of omgeving worden gewijzigd om een ​​doel te bereiken dat buiten het oorspronkelijke doel van de maker ligt.

Wat is ethisch hacken?

Ethische hackers zijn de goeden van de hackwereld, degenen die de “witte hoed” dragen. Dus wat houdt de rol van een ethische hacker in? In plaats van hun geavanceerde computerkennis te gebruiken voor snode activiteiten, identificeren ethische hackers zwakke punten in de beveiliging van gegevenscomputers en omgevingen voor bedrijven en organisaties over de hele wereld, om hen te beschermen tegen (cyber) criminelen.

Wat is de aantrekkingskracht van een carrière in ethisch hacken?

Je krijgt de kans om je vaardigheden te gebruiken om in te breken in computersystemen en omgevingen, je krijgt daarvoor goed betaald. Zoals bij veel andere carrières, is het niet gemakkelijk om in het veld aan de slag te gaan, maar als je er in eerste instantie moeite voor doet, kun je voor jezelf een zeer lucratieve carrière vormgeven.

Hoe begin je?

Nja, je bent eigenlijk al begonnen door onderzoek te doen, en dat is een goede stap. Ethische hackers zijn altijd op zoek naar informatie, ze stellen altijd vragen en proberen van alles uit, of dat nou op een computer systeem is, of dat het een hack is om je burgers en friet op je drinken te balanceren.

Frietjes en burgers gaan je niet helpen om een aan baan te krijgen in de IT-beveiliging wereld, wat wel gaat helpen is ervaring en motivatie om meer te leren. Je bent iemand die niet bang is om fouten te maken, maar je neemt je fouten wel serieus.

Certified Secure (Gratis!)

Ik blijf het herhalen. De jongens van certified-secure hebben een geweldige omgeving opgezet voor iedereen die wilt beginnen in de IT-security. Je leert namelijk bij certified-secure de basis van systemen en hacken. Je hebt een aantal opdrachten die je moet uitvoeren, en als je ze goed uitvoert krijg je een certificaat. Het certificaat kan je toevoegen aan je C.V., het toont namelijk aan dat je bezig bent geweest met het opbouwen van kennis.

Oefenen

Het is belangrijk om veel te oefenen, er zijn talloze projecten die je zullen uitdagen. Je hebt namelijk kwetsbare omgevingen die zijn opgezet om gehackt te worden, en dit is allemaal legaal, omdat het of via een gecontroleerde omgeving zal gaan, of de omgeving staat al op je eigen systeem geïnstalleerd.

Programmeren

Een ethische hacker moet in staat kunnen zijn om code te begrijpen, en vervolgens in menselijke taal uit kunnen leggen wat het doet. Dit kan een uitdaging zijn, maar je zal merken, dat je veel code gaat zien, en op een gegeven moment is het een taal die je kan toevoegen aan je talen-lijstje.

Veel gebruikte programmeer talen zijn;

  • Python
  • HTML
  • C

Kijk eens op Github, en zoek daar op hacking programma’s en projecten. Het zal je verbazen hoe groot het aanbod is van diverse gratis hacking programma’s.

Werk aan je netwerk voor werk

Een ethische hacker kan natuurlijk alleen werken, maar het werkt vaak beter als je een netwerk om je heen hebt waar je vragen aan kan stellen. Ik adviseer je om gebruik te maken van LinkedIn, maak een account aan, en zoek vervolgens op diverse IT-security groepen. Het mooie aan LinkedIn, is dat je gelijk aan je zakelijke netwerk werkt, mensen zullen je interesses zien, en op het moment dat je daadwerkelijk werk gaat zoeken, heb je al minstens 10 recruiters en meerdere bedrijven in je lijst zitten die interessant voor je kunnen zijn.