Meteen naar de inhoud

Gecertificeerde ethische hacker worden

Een gecertificeerde ethische hacker is iemand die zich toelegt op het inbreken in computersystemen en netwerken met het doel om de beveiliging te verbeteren. Ze gebruiken dezelfde technieken en tools die criminelen gebruiken om in te breken, maar in plaats van schade aan te richten, helpen ze organisaties hun beveiliging te verbeteren.

Ethische hackers kunnen worden ingehuurd door organisaties om hun netwerken en computersystemen te testen op zwakke punten en beveiligingslekken.

Ze zullen een netwerk van binnenuit aanvallen met behulp van verschillende technieken en tools, zoals het exploiteren van bekende kwetsbaarheden, het gebruik van brute-force-aanvallen om wachtwoorden te achterhalen, het onderscheppen van netwerkverkeer en het uitvoeren van social engineering-aanvallen.

Ze gebruiken ook tools en technieken om informatie te verzamelen over een systeem, zoals het verzamelen van gegevens over gebruikers, het bekijken van bestanden op een systeem en het verzamelen van logboeken.

Het wordt steeds belangrijker dat organisaties die gevoelige data bijhouden, gebruik maken van ethische hackers om hun systemen te testen. Veel organisaties hebben hun eigen teams van ethische hackers in dienst, maar er zijn ook externe bedrijven die gecertificeerde ethische hackers kunnen leveren die hun systemen kunnen beveiligen.

Het behalen van een certificering als ethische hacker is niet makkelijk. Het vereist veel kennis van netwerken, besturingssystemen, beveiliging en computerprogrammering.

Om gecertificeerd te worden, moet je aantonen dat je de benodigde kennis en ervaring hebt om systemen te testen, beveiligingslekken te detecteren en te verhelpen en om ervoor te zorgen dat een netwerk of systeem veilig is.

ethische hacker
ethische hacker

Certified Ethical Hacker-cursus

De Certified Ethical Hacker-cursus is een opleiding die wordt aangeboden door de International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council). Deze cursus helpt IT-professionals bij het verbeteren van hun kennis en vaardigheden op het gebied van inbraken, hacken en beveiligingsmaatregelen.

De cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om hun kennis te verrijken over systemen, infrastructuur en applicaties. Deelnemers krijgen ook een unieke inzicht in de technieken en methoden die worden gebruikt door hackers om systemen te kraken.

Deelnemers leren ook hoe ze de juiste maatregelen moeten nemen om de systemen te beschermen tegen hackers. De cursus bestaat uit 20 modules die deelnemers helpen bij het verkrijgen van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een gecertificeerde ethische hacker te worden.

De modules omvatten onder meer systemen en netwerken, beveiligingsaanvallen, systemen en applicaties, cryptografie, beveiligingsmaatregelen en forensische analyse.

Na het voltooien van de cursus ontvangen deelnemers een certificaat dat aantoont dat ze een Certified Ethical Hacker (CEH) zijn. Het CEH certificaat is een bewijs dat ze klaar zijn om zichzelf en bedrijven te verdedigen tegen hackers en kwaadwillende personen.

De Certified Ethical Hacker-cursus is een geweldige manier om IT-professionals te helpen hun vaardigheden en kennis te verbeteren. Het helpt hen bij het verbeteren van hun beveiligingsstrategieën en het beschermen van hun systemen tegen cybercriminelen.

Een waardevolle certificering

Certificeren als een ethisch hacker is een waardevolle certificering voor personen die een carrière in informatiebeveiliging willen beginnen.

Het is een kwalificatie die aantoont dat iemand de kennis heeft om computernetwerken te beveiligen tegen bedreigingen door hackers.

CEH is ontworpen om ervoor te zorgen dat ethische hackers de tools en technieken kennen die nodig zijn om een netwerk te beveiligen tegen externe bedreigingen. Het is een kwalificatie die veel bedrijven en organisaties waarderen. De certificering biedt de kennis en vaardigheden om een veilige omgeving te creëren voor netwerken.

ModuleWat ga je leren
Module 1Inleiding tot ethisch hacken
Module 2Footprinting en verkenning
Module 3Netwerken scannen
Module 4Enumeratie
Module 5Kwetsbaarheidsanalyse
Module 6Systeem hacken
Module 7Malwarebedreigingen
Module 8Snuffelen
Module 9Sociale techniek
Module 10Denial-of-Service
Module 11Sessiekaping
Module 12IDS, firewalls en honeypots omzeilen
Module 13Webservers hacken
Module 14Webapplicaties hacken
Module 15SQL-injectie
Module 16Draadloze netwerken hacken
Module 17Mobiele platforms hacken
Module 18IoT- en OT-hacking
Module 19Cloudcomputing
Module 20Cryptografie
20 modules in CEHv12

Kosten

Certified Ethical Hacker-cursussen zijn kostbare trainingen die worden aangeboden door verschillende bedrijven. Hoewel de cursus je vaak veel waardevolle kennis en vaardigheden leert over het beveiligen van informatiesystemen, zijn er ook kosten verbonden aan het volgen van deze cursus.

  • Ten eerste, als u een Certified Ethical Hacker-cursus wilt volgen, moet u een vergoeding betalen voor de cursus. Deze vergoeding hangt af van het bedrijf waar u de cursus volgt, en kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.
  • Ten tweede, aan de Certified Ethical Hacker-cursus zijn ook examenkosten verbonden. Deze kosten kunnen variëren van tientallen euro’s tot duizenden euro’s, afhankelijk van het examen dat u wilt afleggen.
  • Ten derde, als u materiaal nodig heeft voor de Certified Ethical Hacker-cursus, zoals boeken of software, moet u waarschijnlijk ook een vergoeding betalen voor deze materialen.
Wat zijn de kosten voor CEH
Wat zijn de kosten voor CEH

Net als de andere kosten, hangen deze kosten af van het materiaal dat u nodig heeft. Al met al zijn er veel kosten verbonden aan het volgen van een Certified Ethical Hacker-cursus. Het is belangrijk om deze kosten in gedachten te houden wanneer u besluit om de cursus te volgen.

Salarissen van gecertificeerde ethische hackers

De salarissen voor gecertificeerde ethische hackers variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals ervaring, vaardigheden, certificeringen, locatie en werkgever. Als je als ethische hacker wilt werken, moet je jouw vaardigheden bijhouden en een gecertificeerde opleiding volgen om de beste kansen op het hoogste salaris te hebben.

  • Volgens PayScale verdienen ethische hackers met een bachelor diploma in de VS gemiddeld tussen de $55.000 en $130.000 per jaar. Het salaris neemt toe naarmate de vaardigheden en certificeringen van de hacker toenemen. Ethische hackers met een masterdiploma verdienen gemiddeld meer dan degenen met een bachelor diploma.
  • Volgens PayScale verdienen ethische hackers met een masterdiploma in de VS gemiddeld tussen de $68.000 en $162.000 per jaar. Ook hier hangt het salaris sterk af van de vaardigheden en certificeringen van de hacker.

Het salaris voor ethische hackers hangt ook sterk af van de sector waarin ze werken. De hoogste salarissen worden geboden aan ethische hackers die in de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg, de technologie en de overheidssector werken.

De salarissen voor ethische hackers variëren wereldwijd, maar de VS heeft als een van de meest concurrerende markten.

Huurhacker.nl

Ethical hacker salaris in Europa

Het salaris voor ethische hackers in Europa is lager dan in de VS, maar het hangt ook af van het land. Volgens PayScale verdienen ethische hackers met een bachelor diploma in Nederland gemiddeld tussen de €36.000 en €90.000 per jaar. Ethische hackers met een masterdiploma verdienen meer, met salarissen van €41.000 tot €110.000 per jaar.

Er zijn vele andere factoren die invloed hebben op het salaris van ethische hackers. Ervaring, vaardigheden, certificeringen en de locatie spelen allemaal een rol.

Als je als ethische hacker wilt werken, moet je jouw vaardigheden bijhouden en een gecertificeerde opleiding volgen om de beste kansen op het hoogste salaris te hebben.

Waar kan je werken als een Gecertificeerde ethische hacker?

Certified Ethical Hackers (CEH’s) zijn vaak werkzaam bij bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties die gevoelige informatie beveiligen. Een CEH kan werken voor een bedrijf, overheidsinstelling of andere organisatie die (gevoelige) informatie beveiligt.

Freelancer

CEH’s kunnen ook werken als freelancers. Ze kunnen hun diensten aanbieden aan bedrijven en organisaties die hun systemen willen testen op beveiligingsfouten. Als freelancer kunt u ook diensten aanbieden aan klanten die hulp nodig hebben bij het opzetten van een beveiligingssysteem, het testen van hun systemen op beveiligingsfouten en het ontwikkelen van oplossingen om deze te corrigeren.

Educatieve sector

CEH’s kunnen ook werken in de educatieve sector. Ze kunnen hun kennis en kunde gebruiken om leerlingen te leren over informatiebeveiliging en hoe ze hun systemen kunnen testen op beveiligingsfouten. Ze kunnen ook leren hoe ze oplossingen kunnen ontwikkelen voor deze probleem.

Consultancy

CEH’s kunnen ook werken voor een consultancybedrijf dat zich bezighoudt met informatiebeveiliging. Ze kunnen hun kennis en kunde inzetten om bedrijven en organisaties te helpen bij het oplossen van hun informatiebeveiligingsproblemen.

Verzekeringssector

Gecertificeerde ethische hackers kunnen ook werken in de verzekeringssector. Ze kunnen hun kennis en kunde gebruiken om verzekeringsmaatschappijen te helpen bij het evalueren van de beveiligingsrisico’s van hun systemen.

Kortom, er zijn veel verschillende opties voor een Certified Ethical Hacker om te werken. Of u nu werkt in de bedrijfswereld, de educatieve sector, de verzekeringssector of als freelancer, u kunt uw kennis en kunde gebruiken om informatiebeveiligingssystemen te testen en te corrigeren.

FAQ

Wat is een Certified Ethical Hacker (CEH)?

Een Certified Ethical Hacker (CEH) is een individu die is gecertificeerd door EC-Council om technische vaardigheden te gebruiken voor het testen van de beveiliging van netwerken om te voorkomen dat hackers schade aanrichten.

Wat zijn de voordelen van het behalen van een CEH-certificering?

De CEH-certificering biedt professionals een uitgebreide kennis over beveiligingstechnologieën en beveiligingsproblemen. Door de certificering krijgt u een betere kans op het verkrijgen van een hogere salarisschaal, meer promotiekansen en een betere kans op het vinden van een baan.

Wat zijn de vereisten om een CEH-certificering te verkrijgen?

Om de CEH-certificering te verkrijgen, moet u eerst een kwalificatie-examen afleggen dat door EC-Council is goedgekeurd. U moet ook twee jaar werkervaring hebben in het beveiligingsveld, aangezien dit een vereiste is voor de certificering.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de CEH-examens?

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt voorbereiden op de CEH-examens. U kunt bijvoorbeeld klassikale cursussen of online cursussen volgen, of u kunt boeken en andere leermiddelen kopen om uzelf te helpen bij het voorbereiden op de examens.

Wat is de meest effectieve manier om de CEH-certificering te behalen?

De meest effectieve manier om de CEH-certificering te behalen, is door het volgen van een kwalificerende training met praktijkervaring, gevolgd door het afleggen van het examen. Op deze manier krijgt u de best mogelijke kans om slagen voor het examen.

Wat zijn de kosten voor het behalen van een CEH-certificering?

De kosten voor het behalen van de CEH-certificering variëren afhankelijk van de training die u volgt. U kunt meestal een cursus vinden die betaalbaar is en die aan uw behoeften voldoet. De examens kosten gemiddeld 500 euro.

Wat voor soorten banen kunnen worden gekregen met een CEH-certificering?

Met een CEH-certificering kunt u in verschillende banen terechtkomen, waaronder beveiligingsingenieur, beveiligingsanalist, beveiligingsbeheerder, netwerkbeheerder, systeembeheerder en informatiebeveiligingsmanager.

Wat zijn de toekomstperspectieven met een CEH-certificering?

Met een CEH-certificering hebt u een nieuwe set vaardigheden die u kunt gebruiken om de beste carrièremogelijkheden te verkrijgen. U kunt bijvoorbeeld een hoger salaris verdienen, meer promotiekansen krijgen of gewoon meer opties hebben om een baan te vinden.

Kunnen bedrijven de CEH-certificering vereisen voor bepaalde posities?

Ja, veel bedrijven eisen een CEH-certificering van hun werknemers. Dit komt omdat de certificering aantoont dat een persoon over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om de beveiliging van hun netwerk te garanderen.

Waar kan ik meer informatie vinden over het behalen van een CEH-certificering?

U kunt meer informatie vinden over het behalen van een CEH-certificering op de website van EC-Council. U kunt ook informatie vinden op websites van opleidingsinstituten en bedrijven die CEH-certificeringen aanbieden.

Bedankt voor het bezoeken van onze Certified Ethical Hacker cursus pagina. We hopen dat je een goede indruk hebt gekregen van wat er mogelijk is met deze krachtige en veelzijdige training. Als je meer wilt weten over de voordelen van dit certificaat, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Succes met je toekomstige certificering!