Meteen naar de inhoud

Hacken met Kali Linux

Kali Linux is een open source-besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor het testen van netwerken en het uitvoeren van verschillende technieken voor het hacken van computers.

Het is een Linux-distributie met een rijke verzameling security-tools die zijn ontworpen om te helpen bij het detecteren, testen en corrigeren van beveiligingsproblemen op computers.

Hacken met Kali Linux

Dit artikel gaat in op de basisprincipes van hacking met Kali Linux en hoe u de best mogelijke resultaten kunt bereiken. Het eerste wat u moet weten als u Kali Linux wilt gebruiken voor het hacken van computers, is dat u bekend moet zijn met het systeem en de verschillende tools die het biedt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe u uzelf beschermt tegen mogelijke aanvallen van hackers. Er zijn veel tools die u kunt gebruiken om uw systeem te beschermen.

Het is ook belangrijk dat u op de hoogte bent van de verschillende soorten cybersecurity oplossingen waarmee u mogelijk te maken krijgt.

Tools en scripts

Kali Linux heeft verschillende tools standaard geïnstalleerd staan, waaronder bruteforce-tools, phishing-tools, kwetsbaarheid scanners en exploit-tools.

Als u niet bekend bent met deze tools, of niet zeker weet welke het beste bij uw behoeften past, kunt u de documentatie van de tooling lezen of een van de vele Kali Linux boeken raadplegen. Een ander belangrijk onderdeel van hacking met Kali Linux is het uitvoeren van scans op het doelnetwerk.

Met behulp van verschillende tools kunt u een netwerk scan uitvoeren om de beveiligingsfouten in het netwerk te identificeren. Een goede netwerk scan kan u helpen om te kijken welke systemen kwetsbaar zijn voor aanvallen en hoe u deze kunt beveiligen.

Boeken

  1. “Kali Linux Revealed: Mastering the Penetration Testing Distribution” door Raphaël Hertzog en Jim O’Gorman – Dit is de officiële handleiding voor Kali Linux, het populairste open source platform voor penetratietesten. Het boek behandelt alle aspecten van Kali Linux, van installatie tot aanvallen en beveiliging.
  2. “Kali Linux Cookbook” door Shannon Morse – Dit boek is een praktische gids voor het gebruik van Kali Linux. Het bevat meer dan 100 recepten voor het gebruik van Kali Linux voor systemenbeheer, beveiligingsanalyse, exploitatieontwikkeling en meer.
  3. “Kali Linux Hacking Essentials” door Himanshu Sharma – Dit boek is een gids voor het gebruik van Kali Linux voor het testen van netwerken, het opsporen van beveiligingslekken en het uitvoeren van aanvallen. Het bevat een duidelijke uitleg van alle gereedschappen die in Kali Linux zijn ingebouwd.
  4. “Kali Linux Wireless Penetration Testing Beginner’s Guide” door Cameron Buchanan – Dit boek is een gids voor het testen van draadloze netwerken met behulp van Kali Linux. Het bevat uitgebreide instructies voor het installeren en gebruiken van Kali Linux, het uitvoeren van draadloze aanvallen en het beveiligen tegen aanvallen.
  5. “Kali Linux Network Scanning Cookbook” door Justin Hutchens – Dit boek is een gids voor het gebruik van Kali Linux voor het scannen van netwerken. Het bevat recepten voor het gebruik van verschillende netwerkscanningstools, waaronder nmap, Nessus en Metasploit. Het biedt ook stappen voor het detecteren van beveiligingslekken en het uitvoeren van aanvallen.