Meteen naar de inhoud

Hoeveel kost een ethische hacker?

Het is één van de belangrijke vragen, hoeveel gaat een ethische hacker mij kosten? Dit kan natuurlijke variëren per persoon en bedrijf, maar wij denken dat het goed is om U een leidraad te geven. 

Wat moet een ethische hacker allemaal doen?

Een ethische hacker is een professional die vaak werkzaam is voor een gevestigde security bedrijf. Het wordt ook van een ethische hacker vereist om de laatste dreigingen en technieken te begrijpen en in een menselijke taal te kunnen vertalen.  Om dit allemaal te kunnen doen, wordt er verwacht dat een ethische hacker zich constant ontwikkeld door middel van workshops, trainingen en lezingen. 

Een goede ethische hacker heeft ook hands-on ervaring, dit houdt in dat de ethische hacker ervaring heeft met de systemen / omgeving en weet op wat voor plekken gezocht moet worden. Dit heeft enorme invloed op de duur van een opdracht, een beginner heeft namelijk meer tijd nodig dan iemand die al jaren ervaring heeft. 

Kosten ethische hacker

De gemiddelde kosten van een penetratietest kunnen variëren van 3.000 tot 80.000 eur. Als het goed is gedaan, is het elke cent waard. Vooral omdat u een specialist of een team van specialisten krijgt die zal werken aan het vinden van een mogelijke manier waarop uw systeem kan worden beïnvloed. Later ontvang je een aanbeveling over de ontdekte kwetsbaarheden en, indien nodig, continue systeemondersteuning. Een andere factor die de kosten van penetratietesten beïnvloedt, is de regelmaat waarmee u deze uitvoert.

Bepaalde ethische hacking diensten zijn regelmatig nodig om ervoor te zorgen dat u aan alle normen voldoet en dat er geen nieuwe problemen verschijnen. Afhankelijk van de complexiteit van uw systeem en de frequentie van updates, is het volledig aan U en het security bedrijf om te bepalen hoeveel een dienst gaat kosten. 

Er is geen enkel antwoord dat bepaalt hoeveel ethische hackers kosten, aangezien het aantal variabelen in elke situatie anders is. De meeste bedrijven die een vaste prijs hebben voor een ethische hacker, zullen u niet helpen uw veiligheid te verbeteren vanwege beperkingen van de gebruikte testtools.

De beslissing over het bedrag dat moet worden berekend voor ethische hackers hangt strikt af van de aannemer. Maar dit is het geval wanneer een paar duizenden uw bedrijf miljoenen kunnen besparen en het gedoe van het herstellen van uw reputatie. Door vooraf de voorwaarden en de omvang van het werk te bespreken, krijgt u ook meer duidelijkheid.