Meteen naar de inhoud

Hoeveel kost een ethische hacker?

Het is één van de belangrijke vragen, hoeveel gaat een ethische hacker mij kosten? Dit kan natuurlijke variëren per persoon en bedrijf, maar wij denken dat het goed is om U een leidraad te geven. 

Wat moet een ethische hacker allemaal doen?

Een ethische hacker is een professional die vaak werkzaam is voor een gevestigde security bedrijf. Het wordt ook van een ethische hacker vereist om de laatste dreigingen en technieken te begrijpen en in een menselijke taal te kunnen vertalen.  Om dit allemaal te kunnen doen, wordt er verwacht dat een ethische hacker zich constant ontwikkeld door middel van workshops, trainingen en lezingen. 

Een goede ethische hacker heeft ook hands-on ervaring, dit houdt in dat de ethische hacker ervaring heeft met de systemen / omgeving en weet op wat voor plekken gezocht moet worden. Dit heeft enorme invloed op de duur van een opdracht, een beginner heeft namelijk meer tijd nodig dan iemand die al jaren ervaring heeft. 

Werkruimte van een ethische hacker

Kosten ethische hacker

De gemiddelde kosten van een penetratietest kunnen variëren van 3.000 tot 80.000 EUR. Als het goed is gedaan, is het elke cent waard. Vooral omdat u een specialist of een team van specialisten krijgt die zal werken aan het vinden van een mogelijke manier waarop uw systeem kan worden beïnvloed. Later ontvang je een aanbeveling over de ontdekte kwetsbaarheden en, indien nodig, continue systeemondersteuning. Een andere factor die de kosten van penetratietesten beïnvloedt, is de regelmaat waarmee u deze uitvoert.

Bepaalde ethische hacking diensten zijn regelmatig nodig om ervoor te zorgen dat u aan alle normen voldoet en dat er geen nieuwe problemen verschijnen. Afhankelijk van de complexiteit van uw systeem en de frequentie van updates, is het volledig aan U en het security bedrijf om te bepalen hoeveel een dienst gaat kosten

Er is geen enkel antwoord dat bepaalt hoeveel ethische hackers kosten, aangezien het aantal variabelen in elke situatie anders is. De meeste bedrijven die een vaste prijs hebben voor een ethische hacker, zullen u niet helpen uw veiligheid te verbeteren vanwege beperkingen van de gebruikte testtools.

De beslissing over het bedrag dat moet worden berekend voor ethische hackers hangt strikt af van de aannemer. Maar dit is het geval wanneer een paar duizenden uw bedrijf miljoenen kunnen besparen en het gedoe van het herstellen van uw reputatie. Door vooraf de voorwaarden en de omvang van het werk te bespreken, krijgt u ook meer duidelijkheid.

Prijs van een pentest

De prijs van een pentest wordt beïnvloed door een aantal factoren. 

  1. Ten eerste wordt de prijs beïnvloed door de omvang van de pentest. Hoe groter de omvang van de pentest, hoe hoger de prijs. 
  2. Ten tweede wordt de prijs beïnvloed door de aard en de kwaliteit van de dienstverlening. De kosten van een pentest kunnen ook worden beïnvloed door de aanwezigheid van specifieke beveiligingskundige vaardigheden die nodig zijn om de pentest uit te voeren. 
  3. Daarnaast kunnen kosten ook variëren afhankelijk van de ervaring en reputatie van de pentester. 
  4. Als laatste kan de prijs van een pentest ook worden beïnvloed door de beschikbaarheid van de betrokken partijen. Als de betrokken partijen moeilijk bereikbaar zijn, kan dit de prijs van een pentest beïnvloeden.

Pentest abonnementen

Veel bedrijven hebben de noodzaak om hun systemen te testen op kwetsbaarheden. Een pentest abonnement is een uitstekende manier om dit te doen. Pentest abonnementen bieden een bedrijf een kostenefficiënte manier om regelmatig beveiligingscontroles uit te voeren.

Het abonnement kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf, waardoor het een flexibel en betaalbaar alternatief is voor het uitvoeren van periodieke scans. Een pentest abonnement is meestal een maandelijks, kwartaal of jaarlijks abonnement. Het biedt een bedrijf toegang tot gecertificeerde beveiligingsspecialisten die uw systemen scant op kwetsbaarheden.

Pentesters gebruiken een combinatie van handmatige en automatische scans om uw systemen te controleren op beveiligingsproblemen. Na de scan wordt een rapport gegenereerd met de resultaten.

Met een pentest abonnement kunnen bedrijven hun systemen regelmatig op kwetsbaarheden laten controleren. Dit kan helpen bij het minimaliseren van risico‘s op cyberaanvallen.

Het abonnement biedt ook bedrijven de mogelijkheid om het beveiligingsniveau van hun systemen te verbeteren. Door regelmatig beveiligingscontroles uit te voeren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun systemen uptodate en beveiligd blijven.

Als u overweegt een pentest abonnement af te sluiten, is het belangrijk om eerst uw specifieke behoeften te bepalen.

Er zijn verschillende soorten pentest abonnementen beschikbaar, dus het is belangrijk dat u een abonnement kiest dat aan uw specifieke behoeften voldoet. Vergelijk verschillende abonnementen en kies het abonnement dat het beste bij uw bedrijf past.

Pentest abonnementen bieden een kostenefficiënte manier om de beveiliging van uw systemen te verbeteren. Bedrijven kunnen het abonnement aanpassen aan hun specifieke behoeften en het regelmatig laten controleren op kwetsbaarheden. Als u op zoek bent naar een manier om uw systemen te beschermen tegen cyberaanvallen, is een pentest abonnement misschien wel een goede optie.