Meteen naar de inhoud

Ik ben gehackt

Het is zeer vervelend als jouw online account wordt gehackt. Het is logisch dat er dan honderden dingen door jouw hoofd gaan, daarom is het belangrijk om gericht actie te nemen zodat je eventueel nog jouw account terug kan krijgen. Wij van huurhacker.nl gaan je stap voor stap uitleggen wat je moet doen om jouw account terug te krijgen.

Wij bieden natuurlijk geen garantie, maar de huurhacker manier geeft jou de beste kans.

Huurhacker

Onze methode werkt voor elke website, dat houdt dus in dat ook Facebook, Snapchat, Instagram en TikTok tot het lijstje horen.

Ik ben gehackt, hoe krijg ik mijn account terug?

ER ZIJN TWEE belangrijke redenen waarom mensen gehackt worden. Fouten in software en fouten in menselijk gedrag. Hoewel u niet veel kunt doen aan het coderen van kwetsbaarheden, kunt u uw eigen gedrag en slechte gewoonten veranderen.

De risico’s zijn net zo reëel voor de gemiddelde persoon, zelfs als de inzet niet zo hoog is. Als uw accounts niet goed zijn beveiligd, kan uw creditcard worden gehackt of kunnen uw privéberichten en foto’s worden gestolen en gedeeld zodat iedereen ze kan zien. Uitzoeken of uw accounts zijn gehackt, is een tijdrovend en mogelijk frustrerend proces.

Geen toegang tot account / profiel

Benodigde tijd: 15 minuten.

Wij leggen stap voor stap uit wat je precies moet doen als je geen toegang meer hebt tot jouw profiel.

 1. Maak een melding

  Elk sociaal media platform heeft een helpdesk, benader de helpdesk, en volg stap voor stap de instructies op. Het is belangrijk om direct melding te maken, omdat je op deze manier de schade kan beperken.

 2. Zelfde wachtwoord gebruikt?

  Heb je dezelfde wachtwoord gebruikt voor andere websites, en voor jouw email adres? zorg dan dat je per direct jouw email adres wachtwoord wijzigt.

 3. Controleer doorstuur opties in je email

  Elke email dienst laat het toe om emails door te sturen. Dit kan ingesteld worden in de opties van je email provider. Log daarom online in op je email, en kijk of daar je doorstuur opties zijn gewijzigd.

 4. Stuur een email naar abuse

  Elke website heeft een abuse team, in dat team zitten security specialisten die het security werk doen. Als jouw account gehackt is, dan is dat natuurlijk ook een security dreiging. Je kan ze direct mailen. Ga naar de volgende website, en tik daar de website naam in. Zodra je dat hebt gedaan, moet je in het lijstje op zoek gaan naar het “abuse” email adres. Je kan ook het volgende proberen abuse[@]websitenaam.com. Verander websitenaam met de website waar jouw gehackte account op staat. Onderin de website hebben we ook een “engelse” tekst klaargezet voor je die je kan gebruiken in je bericht naar de abuse team.

 5. Informeer een kennis van jouw social media platform

  Heb je een vriend(in) dat vrienden is met jouw account, vraag dan aan die persoon of die een bericht op jouw profiel kan achterlaten met de informatie dat jouw account gehackt is en dat mensen op moeten passen voor berichten en linkjes.

 6. Fraudehelpdesk

  Maak een melding bij fraudehelpdesk, dit is belangrijk, zodat ook anderen geïnformeerd kunnen worden over de aanval op jouw profiel.

Engels bericht voor abuse team indien jouw account gehackt is

Dear abuse team,

My name is [JOUW NAAM], and I am an user of your website. My profile which you can find here:

[link naar jouw profiel], has been compromised and I have lost access to it.

Can you please make sure that the account is suspended, until I am able to regain access to it? If there is a procedure that can help me get back my account, then please do not hesitate to let me know.

I can provide you my external IP address, which you can use to verify my login records of my profile.

Looking forward to your response.

Yours truly,

[Jouw naam]
[link naar jouw profiel]

Hoe worden accounts gehackt?

Mensen praten over het feit dat hun online accounts worden ‘gehackt’, maar hoe gebeurt hacking precies? De realiteit is dat accounts op vrij eenvoudige manieren worden gehackt – aanvallers gebruiken geen zwarte magie.

Kennis is macht. Als u begrijpt hoe accounts daadwerkelijk worden gehackt, kunt u uw accounts beveiligen en voorkomen dat uw wachtwoorden worden ‘gehackt’.

Veel mensen hergebruiken wachtwoorden voor verschillende accounts. Sommige mensen gebruiken misschien zelfs hetzelfde wachtwoord voor elk account dat ze gebruiken. Dit is extreem gevaarlijk. Veel websites – zelfs grote, bekende zoals LinkedIn hebben de afgelopen jaren hack aanvallen meegemaakt waardoor hun wachtwoorddatabases online te vinden waren. Databases met gelekte wachtwoorden, gebruikersnamen en e-mailadressen zijn gemakkelijk online te vinden, en ze worden ook daadwerkelijk ingezet door cybercriminelen. Cybercriminelen kunnen deze combinaties van e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord op andere websites proberen en zo toegang krijgen tot veel accounts.

Aanvallers gebruiken ook vaak social engineering-trucs om toegang te krijgen tot uw accounts. Phishing is een algemeen bekende vorm van social engineering – in wezen doet de aanvaller zich voor als iemand en vraagt hij om uw wachtwoord. Sommige gebruikers geven hun wachtwoord gemakkelijk door.

Een aantal tips

Denk na voordat je klikt. Als je een bericht krijgt van wat lijkt op een social media bedrijf dat zegt dat je account is gehackt, volg dan geen links en bel geen telefoonnummers in het bericht. Dit kan een neppe bericht zijn van een cybercrimineel. Navigeer in plaats daarvan naar de site of gebruik rechtstreeks de eigen app.

Wees je bewust van dingen die ongebruikelijk lijken. Houd berichten in de gaten die je niet hebt verzonden, berichten die je niet hebt gemaakt of aankopen die je niet hebt gedaan. Dit kunnen signalen zijn dat iemand uw wachtwoord heeft geraden of uw account heeft gehackt.

Tags: