Meteen naar de inhoud

Ik houd je al een tijdje in de gaten scam

Schrik niet als je een rare email in je inbox krijgt waarin wordt gedreigd met het online gooien van illegaal verkregen film materiaal.

Ik houd je al een tijdje in de gaten scam
Ik houd je al een tijdje in de gaten scam

Cybercriminelen maken gebruik van een template waarin het volgende voorkomt:

  • Dat ze gegevens van je hebben gestolen
  • Dat ze foto’s van je hebben
  • Dat ze video’s van je hebben
  • Dat er malware geinstalleerd staat op je mobiel of computer
  • Een Bitcoin betaling

Ze proberen de druk op te voeren door te zeggen dat ze binnenkort de gestolen data online gooien, tenzij er direct geld wordt overgemaakt. In de meest recente versie vragen ze om ruim 800 euro.

Voorbeeld van de Ik houd je al een tijdje in de gaten scam

Hallo,

Ik hou je al een tijdje in de gaten omdat ik je gehackt heb door middel van een trojan virus in een advertentie op een [VERWIJDERD] website. 

Indien je hier niet bekend mee bent zal ik dit even toelichten. Een trojan virus geeft je de volledige toegang en controle over een computer, of elk ander apparaat.

Dit houd in dat ik alles op je scherm kan zien en je camera en microfoon kan inschakelen zonder dat jij hiervan op de hoogte bent.

Zo heb ik ook toegang gekregen tot al je contactpersonen. Ik heb een video gemaakt waarop te zien is hoe jij jezelf bevredigt op de linker helft van het scherm en op de rechter helft zie je de video waar jij naar keek. 

Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar alle contactpersonen van je email en social media.  Als je dit wil voorkomen maak je een bedrag van 800 euro over naar mijn bitcoin adres (Als je dat niet weet, zoek met Google "Bitcoin kopen".)
Bitcoin adres: [VERWIJDERD]


Zodra de betaling binnen is wis ik de video en hoor je nooit meer van mij. 
Ik geef je 72 uur de tijd om de betaling over te maken. 
Daarna weet je wat er gebeurt. 
Ik kan het zien als je de email hebt gelezen.

Trap er niet in

Informeer uw naasten over de ‘Ik houd je al een tijdje in de gaten scam‘ en maak U verder geen zorgen als U zo een email ontvangt. Rapporteer het als spam, en klik op verwijderen.