Meteen naar de inhoud

Je bedrijf en je netwerk pentesten

Een penetratietest, ook wel pentest genoemd, is een soort beveiligingsbeoordeling die wordt gebruikt om kwetsbaarheden in een computersysteem, netwerk of applicatie te identificeren door een aanval van een kwaadwillende buitenstaander of insider te simuleren. Het doel van een penetratietest is om zwakke punten in de beveiliging te identificeren en organisaties te voorzien van bruikbare informatie om hun beveiligingspositie te versterken. Penetratietesten kunnen handmatig of geautomatiseerd worden uitgevoerd, afhankelijk van de behoeften van de organisatie.

ethische hacker
ethische hacker

Uw netwerk

Een netwerk is een verzameling van twee of meer computers die met elkaar zijn verbonden via een communicatiesysteem (zoals internet) om gegevens en bronnen te delen. De computers in het netwerk kunnen fysiek met kabels zijn verbonden, of ze kunnen draadloos zijn verbonden. De computers in het netwerk kunnen communiceren en informatie delen, waardoor gebruikers toegang hebben tot gegevens, applicaties en andere bronnen vanaf elk apparaat dat op het netwerk is aangesloten.

Criminelen maken gebruik van computernetwerken

Criminelen zijn geïnteresseerd in computernetwerken omdat ze kunnen worden gebruikt om verschillende soorten misdaden te plegen. Computernetwerken kunnen worden gebruikt om gevoelige gegevens te stelen, zoals financiële informatie, persoonlijke gegevens en intellectueel eigendom. Ze kunnen ook worden gebruikt om malware en virussen te verspreiden, grootschalige gedistribueerde denial of service-aanvallen uit te voeren en andere vormen van cybercriminaliteit mogelijk te maken. Bovendien bieden computernetwerken criminelen een manier om in het geheim te communiceren, illegale activiteiten te coördineren en bronnen te delen.

Waarom hacken criminelen bedrijven?

Criminelen hacken bedrijven om verschillende redenen, waaronder financieel gewin, verstoring van services en het stelen van gevoelige gegevens. Financieel gewin kan worden behaald door afpersing, fraude of het stelen van financiële gegevens. Verstoring van services kan worden bereikt door denial of service-aanvallen uit te voeren of de infrastructuur te verstoren. Het stelen van gevoelige gegevens kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie, zoals klantgegevens, intellectueel eigendom of handelsgeheimen.

Waarom zou ik mijn bedrijfsnetwerk pentesten?

Penetratietestdiensten worden gebruikt om organisaties te helpen kwetsbaarheden in hun systemen te identificeren en te verhelpen voordat deze risico’s kunnen worden misbruikt.

Penetratietesten helpen organisaties te bepalen of hun bestaande beveiligingsmaatregelen effectief zijn, eventuele zwakheden in hun systemen te identificeren en aanbevelingen te doen voor het verbeteren van hun beveiligingspostuur. Bovendien kunnen penetratietesten organisaties het nodige bewijs leveren om naleving van beveiligingsvoorschriften aan te tonen.