Meteen naar de inhoud

U heeft uw digitale sleutel nog niet aangevraagd

De Nederlandse Kamer van Koophandel (KVK) is de belangrijkste autoriteit als het gaat om bedrijfsinformatie in Nederland. Het is dan ook niet verrassend dat cybercriminelen de KVK als gebruiken voor phishing aanvallen.

De meest voorkomende phishingaanval betreft een e-mail die lijkt afkomstig te zijn van een KVK-medewerker. Deze e-mail bevat een link naar een website waar gevraagd wordt om persoonlijke informatie zoals gebruikersnamen en wachtwoorden. Als deze informatie wordt ingevoerd, heeft de cybercrimineel toegang tot de accounts van de KVK.

U heeft uw digitale sleutel nog niet aangevraagd KVK phishing aanval
U heeft uw digitale sleutel nog niet aangevraagd KVK phishing aanval

Het is belangrijk om alert te blijven op deze soort aanvallen. Als u een verdachte e-mail krijgt, moet u deze meteen verwijderen.

U moet ook altijd de officiële website van de KVK gebruiken om informatie over uw bedrijf op te zoeken. Mocht u een verdachte e-mail of website hebben gevonden, meld dit dan direct aan de KVK. Ook als u informatie vermoedt die door cybercriminelen is verzameld, kunt u dit melden bij de KVK. Met deze tips kunt u de kans op phishing aanvallen verkleinen. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van de risico’s en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyberveiligheid.

KVK phishing aanval

[Herinnering] Vervang nu uw digitale sleutel phishing email

Geachte heer/mevrouw,

U heeft uw digitale sleutel nog niet aangevraagd.
Wij zijn gestart met het uitgeven van digitale sleutels sinds 18 november 2022.
Deze digitale sleutel dient als extra veiligheid tijdens het gebruik van KvK diensten.

Wij attenderen u daarom nog eens om uw KvK-sleutel aan te vragen. Dit kunt  snel, en geheel kosteloos doen via onze digitale omgeving.

U heeft tot 12 december 2022 om een aanvraag te doen voor uw digitale sleutel.
Mocht u geen aanvraag hebben ingediend voor de gestelde datum dan zij wij genoodzaakt uw bedrijfsvorm als inactief te melden en heeft u geen recht meer op een KvK-registratie.
Naar Mijn KvK

U kunt ook kiezen voor de Berichtenbox
Ontvangt u onze berichten liever in de Berichtenbox van MijnOverheid? Ga dan naar  www.mijnoverheid.nl  en meld u aan. Vink ook KvK aan in de instellingen van uw Berichtenbox. Al aangemeld? Vink dan onder ‘KamervanKoophandel’ aan.

Heeft u nog vragen? We helpen u graag!
Stel uw vraag via de chat op onze website Wel zo makkelijk! Liever een van onze medewerkers aan de lijn? Bel dan 050 522 50 77. Onze Helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Vermeld uw klantnummer  als u contact met ons opneemt. Wij kunnen u dan sneller helpen.

Met vriendelijke groet,
Kamer van Koophandel