Meteen naar de inhoud

Pacemaker hacken


Pacemaker-hacking is een steeds groeiend probleem in de wereld van cybersecurity. Pacemakers, die worden gebruikt om het hart te ondersteunen, kunnen worden gehackt en gebruikt om de gezondheid van patiënten in gevaar te brengen.

Er zijn verschillende bekende voorbeelden van pacemaker-hacking die al hebben plaatsgevonden. Het eerste bekende voorbeeld van pacemaker-hacking was in 2017, toen had een groep hackers de pacemaker van een patiënt in Zweden gehackt. De hackers waren in staat om de pacemaker te manipuleren en de hartslag van de patiënt te verhogen, wat leidde tot een hartaanval.

In 2019 heeft een groep hackers de gegevens van meer dan 50.000 pacemakers gestolen. De hackers gebruikten een beveiligingslek in het netwerk van de fabrikant van de pacemakers om de gegevens te stelen.

De gegevens omvatten persoonlijke informatie over patiënten, evenals bepaalde gegevens over hun medische toestand. Om het risico op pacemaker-hacking te verminderen, hebben verschillende bedrijven maatregelen genomen om de beveiliging van hun apparaten te verbeteren.

Bijvoorbeeld, de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een beveiligingsregeling geïmplementeerd die bedrijven verplicht om hun apparaten te voorzien van sterke beveiliging. Hoewel er verschillende maatregelen zijn genomen om het risico op pacemaker-hacking te verminderen, is het belangrijk dat gebruikers hun pacemakers goed beveiligen.

Gebruikers moeten hun apparaten bijwerken met de nieuwste beveiligingsupdates en alleen geverifieerde toepassingen downloaden. Het is ook belangrijk dat gebruikers hun apparaten goed beveiligen met een sterk wachtwoord.