Meteen naar de inhoud

Pentest kosten

Penetratietesten is een proces waarbij mogelijke kwetsbaarheden binnen een systeem, applicatie, website, etc. worden ontdekt.

Het is bedoeld om het systeem te beschermen tegen onbevoegde toegang en mogelijke zwakheden in de netwerkinfrastructuur en helpt ook om de configuratie van een applicatie te verbeteren. Wanneer een bedrijf niet efficiënt wordt beschermd, laat het een coderingskwetsbaarheid achter die ertoe kan leiden dat gevoelige gegevens per ongeluk worden beschadigd of openbaar worden gemaakt.

De kosten voor beveiligingstests zijn een kleine prijs die u moet betalen om uw gegevens en systemen te beschermen. Een zeer bekwame professional die doorgaans een penetratietest uitvoert, zal eerder systeemkwetsbaarheden opmerken dan welke gespecialiseerde software dan ook, omdat een levend persoon een onderzoek kan uitvoeren op basis van zijn eerdere ervaringen. Het is daarom belangrijk om tijdens een gesprek te vragen of de pentester eerder met zulke omgevingen heeft gewerkt.

Applicatie pentest kosten

Webapplicaties zijn vrij complex. Daarom hebben ze veel mogelijkheden voor kwetsbaarheidsonderzoek, inclusief interne en externe tests. Het verschil met een reguliere kwetsbaarheidstest is het benutten van mogelijke zwakke plekken in het systeem. In de meeste gevallen kan de pentestprijs beginnen vanaf 2.000 EUR. De uiteindelijke beslissing hangt af van het aantal rollen in de applicatie en het doel van het testen.

Netwerk pentest kosten

Netwerktests kunnen ook meerdere opties omvatten. Over het algemeen bevat het firewall-bypass-tests en DNS-aanvallen. Over het algemeen is het een crashtest van uw systeem. Afhankelijk van de complexiteit van uw netwerk kunnen de tests variëren in lengte en prijs. De kosten van netwerkpenetratietests zijn ook afhankelijk van die factoren. Sommige van de bedrijven bieden een vaste prijs, en dat zal meestal een vaste lijst van beschikbare services bevatten. De netwerktests kunnen IPS- en routing-scans, poortscans, services zoals FTP, MySQL, SSH, enz. omvatten.

De kosten en technieken voor penetratietests kunnen verschillen door het aantal en de soorten services die moeten worden getest en de tools die in het proces worden gebruikt. De prijzen voor een netwerkpentest beginnen bij 4.000 EUR. Alles onder de prijs is hoogstwaarschijnlijk geen kwaliteitstest. Het testen is onderverdeeld in interne en externe componenten, omdat ze mogelijk verschillende tools gebruiken. Als uw systeem complex is, zal de prijs verschillende functies bevatten en van vele factoren afhangen.

Wat kan de kosten van pentesten beïnvloeden?

Elk bedrijf dat de service levert, past de prijzen voor penetratietests aan op basis van een aantal factoren:

  • De complexiteit van uw systeem. Een penetratietest is een essentieel onderdeel van het proces voor zowel kleine startups als grote bedrijven. De grootte van de applicatie of het netwerk heeft invloed op de hoeveelheid benodigde werk. Dit heeft invloed op de prijs van de dienst. Top pentest-bedrijven bieden testconsultaties, die helpen om het vereiste werkvolume en de prijsstelling te onderscheiden. Het aantal systemen, het toegangsniveau, het aantal rollen en het type testen bepalen de methoden en de prijs van de test.
  • De tools die voor het testen worden gebruikt, vormen een essentieel onderdeel van het proces. De kosten van penetratietesten kunnen oplopen als er extra of specifiek gereedschap nodig is. En hoewel sommige tools gratis zijn, heeft de persoon die ze gebruikt mogelijk een speciale certificering nodig. Sommige tools kunnen vrij prijzig zijn.

HOEVEEL KOST EEN PENTEST?

De gemiddelde kosten van een penetratietest kunnen variëren van 4.000 EUR tot 80.000 EUR. Als het correct wordt gedaan, is het elke cent waard. Hoofdzakelijk omdat u een specialist of een team van specialisten krijgt die zullen werken aan het vinden van elke mogelijke manier waarop uw systeem kan worden beïnvloed. Later ontvang je een advies over de ontdekte kwetsbaarheden en, indien nodig, systeemondersteuning.

Een andere factor die de kosten van penetratietesten beïnvloedt, is de regelmaat waarmee u deze uitvoert. Zoals veel andere beoordelingen, zijn pentests op regelmatige basis nodig om ervoor te zorgen dat u aan alle normen voldoet en dat er geen nieuwe problemen optreden.

Afhankelijk van de complexiteit van uw systeem en de frequentie van updates, is de aanbevolen regelmaat voor testen één of twee keer per jaar.