Meteen naar de inhoud

Raspberry PI onderdelen voor de echte hackers

De Raspberry Pi is een kleine, kostenefficiënte computer die kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. De Pi is ontwikkeld door de Raspberry Pi Foundation, een Britse stichting die de technologie wil verbeteren en toegankelijk maken voor iedereen.

De Pi heeft een ARM-architectuur, waardoor het veel energie-efficiënter is dan traditionele computers. Dit maakt de Pi ideaal voor het maken van slimme apparaten, het uitvoeren van computertaken en het ontwikkelen van software.

Raspberry PI 4
Raspberry PI 4

De Pi heeft een aantal verschillende modellen die verschillen in prestaties, maar allemaal hetzelfde doel hebben: het uitvoeren van computertaken.

De Pi 4 is het meest krachtige model en heeft een Broadcom 2711, Cortex-A-72, 64-bit SoC @ 1.5 GHz
, 8 GB RAM, WiFi en Bluetooth.

Ook zijn er modellen met minder vermogen, zoals de Pi 3, Pi Zero en Pi Zero W, die meer geschikt zijn voor kleinere taken.

De Pi kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het ontwikkelen van software, het maken van slimme apparaten en het uitvoeren van computertaken.

Het is een veelzijdig apparaat waarmee je verschillende projecten kunt maken, zoals het maken van een thuisbioscoop of het bouwen van een geautomatiseerd tuinsysteem. De Pi is ook goed geschikt voor educatieve doeleinden, omdat het veel leerzame mogelijkheden biedt.

In tegenstelling tot veel andere computers, is de Raspberry Pi goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Het is een krachtig en veelzijdig apparaat dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Of je nu een slimme robot wilt bouwen of een thuisbioscoop wilt maken, met de Raspberry Pi kun je al je projecten realiseren.

Raspberry PI onderdelen

Om de mogelijkheden van de Raspberry Pi te vergroten, zijn er vele verschillende onderdelen beschikbaar die je kunt toevoegen aan je Raspberry Pi om het te verbeteren. Een van de eerste onderdelen die je aan je Raspberry Pi kunt toevoegen, is een toetsenbord en muis.

De meeste mensen gebruiken een externe toetsenbord en muis, maar er zijn ook kleine, draadloze toetsenborden en muizen beschikbaar die speciaal voor de Raspberry Pi zijn ontworpen. Een ander onderdeel dat vaak wordt toegevoegd aan een Raspberry Pi, is een externe harde schijf.

Er zijn verschillende externe schijven beschikbaar die je aan je Raspberry Pi kunt toevoegen. Deze schijven kunnen worden gebruikt om bestanden tussen verschillende computers uit te wisselen, of om back-ups van je bestanden te maken.

Een ander onderdeel dat je kunt toevoegen aan je Raspberry Pi is een camera, waarmee je foto’s en video’s kunt maken en opnemen.

DVK512, Raspberry Pi

Er zijn verschillende camera’s beschikbaar die je aan je Raspberry Pi kunt toevoegen, waaronder de Raspberry Pi-camera v2. Tenslotte zijn er tal van andere onderdelen die je aan je Raspberry Pi kunt toevoegen, zoals een HDMI-kabel, een display, een externe opslag, een netwerkadapter, een USB-hub, enzovoort.

Al deze onderdelen kunnen de prestaties van je Raspberry Pi verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om er meer uit te halen.

Wat kan je allemaal veranderen aan je Raspberry PI?

Omdat de Raspberry PI veelzijdig is, zijn er talloze onderdelen voor de Raspberry PI gemaakt. In het algemeen, kan je in de meeste speciaalzaken, de volgende onderdelen voor Raspberry PI’s vinden:

 • Raspberry PI behuizingen
 • Raspberry PI Camera’s
 • Raspberry PI Display’s
 • Raspberry PI Sensoren
 • Raspberry PI Koelingen
 • Raspberry PI SD kaarten
 • Raspberry PI input en output toebehoren
 • Raspberry PI voedingen en kabels
 • Raspberry PI WiFi-, Bluetooth, Infrarood-adapters

Populaire producten

 • Raspberry Pi Zero W/2B/3B+/4B Game HAT met mini 1.54inch touchscreen
 • Heatsinkset voor de Raspberry Pi
 • Raspberry Pi V1.3 type compatible, 5 megapixel 1080p camera
 • Raspberry Pi HAT – LoRa / GPS incl. antenna, SX1276 / SX1278
 • Raspberry Pi LM75A Temperatuursensor

Raspberry PI projecten op Youtube

Op Youtube kun je veel leuke Raspberry Pi-projecten vinden! Van slimme weerstations tot gaming-arcades; er is voor iedereen wel iets interessants te vinden. Je kunt de projecten stap voor stap volgen en het leuke is dat je eindeloos kunt blijven experimenteren. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoeveel leuke dingen je met een Raspberry Pi kunt doen!

Om je vooruit te helpen, hebben wij een lijst gemaakt met toffe Raspberry PI projecten die je kan bekijken op Youtube: