Meteen naar de inhoud

Samsung telefoon hacken

Smartphones van Samsung kunnen gemakkelijk worden gehackt. Hoewel het bedrijf tal van beveiligingsmaatregelen heeft genomen om de privacy van gebruikers te beschermen, blijft het bedrijf kwetsbaar voor hackers.

In 2019 werden meer dan 7 miljoen Samsung-telefoons gehackt. Cybercriminelen gebruikten een truc die bekend staat als “Sim Swapping” om toegang te krijgen tot de telefoon. De hackers maakten gebruik van een kwetsbaarheid in de beveiligingssoftware van Samsung om de simkaart van de gebruiker te vervangen door een simkaart die zij controleerden. De hackers konden vervolgens toegang krijgen tot de gegevens en persoonlijke informatie van de gebruiker.

In oktober 2020 werden bijna 600.000 Samsung-telefoons gehackt in Azië. De hackers maakten gebruik van dezelfde “Sim Swapping” truc om toegang te krijgen tot de telefoons. De hackers waren in staat om toegang te krijgen tot de persoonlijke gegevens van de gebruikers, waaronder creditcardgegevens en bankgegevens.

Samsung heeft verschillende beveiligingsmaatregelen genomen om de privacy van gebruikers te beschermen, daarnaast hebben ze ook een speciale “Find My Mobile” app geïntroduceerd om gebruikers in staat te stellen hun telefoon te blokkeren als deze wordt gestolen of gehackt.

Hoewel Samsung beveiligingsmaatregelen heeft genomen om de privacy van gebruikers te beschermen, blijven ze kwetsbaar voor hackers. Gebruikers moeten er alert op zijn dat hun telefoons kunnen worden gehackt en moeten alle beveiligingsmaatregelen die door Samsung worden aangeboden gebruiken om hun telefoon te beschermen.