Meteen naar de inhoud

Stalkerware maakt het hacken van je partner simpel

Stalkerware is software waarmee mensen hun partners, kinderen of anderen kunnen volgen. Wij bieden je hier informatie over wat stalkerware is en hoe je het kunt herkennen en indien nodig kan verwijderen.

Stalkerware

Stalkerware is een software die wordt gebruikt door stalkers om toegang te krijgen tot de informatie van hun slachtoffers. Het wordt vaak gebruikt om toegang te krijgen tot de informatie op computers, smartphones en andere apparaten.

Stalkerware kan verschillende doeleinden hebben. Soms wordt het gebruikt om te controleren wat hun slachtoffers doen en waar ze zijn. Het kan ook worden gebruikt om informatie te verzamelen over hun slachtoffers, zoals hun locatie, online activiteiten, contactenlijst en meer. Stalkers gebruiken meestal dit soort programma’s in combinatie met andere stalking technieken, zoals het volgen van hun slachtoffers, het sturen van bedreigingen of het invasief controleren van hun activiteiten.

Stalkerware promo screenshot; Partner leest Whatsapp gespreken van vrouw mee.
promo screenshot; Partner leest Whatsapp gespreken van vrouw mee.

Stalkerware is meestal een illegaal middel, omdat het gebruik ervan een inbreuk kan vormen op de privacy van hun slachtoffers. Om te voorkomen dat stalkerware uw systeem binnendringt, is het belangrijk dat u stappen neemt om uw systeem te beveiligen tegen kwaadwillende aanvallen. Verder moet u ook alert zijn op verdachte activiteiten en een goede antivirusoplossing installeren om malware te voorkomen. Als u vermoedt dat u het slachtoffer bent van stalkerware, is het belangrijk dat u contact opneemt met een privacy-advocaat of een computerprofessional.

Waarvoor kan een slechte partner stalkerware allemaal voor gebruiken?

 • Om te controleren of hun partner vreemdgaat.
 • Om te controleren of hun partner contact heeft met exen.
 • Om ervoor te zorgen dat hun partner geen gevaarlijke plekken bezoekt.
 • Om te controleren waar hun partner uithangt en met wie.
 • Om te controleren wat er op werk besproken wordt

Stalkerware programma’s

Stalkerware is een vorm van malware die wordt gebruikt om mensen te stalken. Het is gemaakt om te worden geïnstalleerd op een persoonlijke computer of telefoon zonder hun toestemming of kennis. Stalkerware wordt vaak gebruikt door stalker om de locatie en communicatie van hun slachtoffer te volgen. Stalkerware kan worden gebruikt om informatie over een persoon te verzamelen zoals locatie, contacten, browsen historie en meer.

De meeste programma’s zijn gemaakt om te worden geïnstalleerd op een android- of iOS-apparaat en het kan ook worden geïnstalleerd op een computer. Een van de meest voorkomende stalkerware-programma’s is Flexispy. Het is gericht op mensen die hun partners willen stalken. Flexispy maakt het mogelijk om de locatie, berichten, foto’s, e-mails en meer te volgen van een slachtoffer.

Flexispy promo video

Het programma heeft ook een speciale “spy call” -functie waarmee een gebruiker kan luisteren naar het gesprek dat hun slachtoffer voert. Het programma is ook in staat om de berichten die worden verzonden en ontvangen via instant messaging-apps zoals WhatsApp, Skype, Viber en andere te bekijken.

Een ander voorbeeld is mSpy. Dit programma is gericht op mensen die hun kinderen willen beschermen door hun locatie, activiteiten en communicatie te volgen.

mSpy promo video

Het programma kan worden gebruikt om de locatie te traceren, foto’s en video’s te bekijken, berichten te bekijken en meer. Stalkerware wordt steeds populairder en mensen moeten zich ervan bewust zijn dat het bestaat.

Video waarin wordt uitgelegd hoe mSpy geïnstalleerd kan worden op een telefoon

Als u vermoedt dat uw persoonlijke gegevens worden gebruikt door een stalker, is het belangrijk om een ​​veiligheidsprogramma te installeren op uw apparaat. U moet ook alle software en programma’s controleren om ervoor te zorgen dat er geen stalkerware op uw apparaat is geïnstalleerd.

7 redenen waarom stalkerware niet OK is

Het is een slecht idee om stalkerware te gebruiken, omdat het een inbreuk op de privacy en het recht op persoonlijke autonomie is. Door dit soort programma’s te gebruiken kunnen hackers toegang krijgen tot privégegevens, waardoor de gebruiker kwetsbaar is voor identiteitsdiefstal en andere cyberaanvallen.

Bovendien kan stalkerware ook worden gebruikt om controle uit te oefenen op het gedrag van een persoon, wat leidt tot een gevoel van onveiligheid en paranoia. Als u stalkerware gebruikt, bent u niet alleen in overtreding van de wet, maar ook van de ethische principes die de basis vormen voor een veilige, respectvolle samenleving.

Stalkerware is illegaal en kan uw privacy schenden. Het kan misbruikt worden om:

 • uw locatie te volgen, uw contacten te bekijken, uw berichten te lezen, uw foto’s en video’s te bekijken en meer.
 • uw digitale activiteiten te monitoren, wat uw vertrouwelijke informatie in gevaar kan brengen.
 • uw persoonlijke gegevens te stelen, zoals uw creditcardgegevens of uw wachtwoorden.
 • uw computer of mobiele apparaat te infecteren met malware, waardoor uw apparaat kwetsbaar wordt voor cyberaanvallen.
 • uw computer of mobiele apparaat te vergrendelen, waardoor u niet meer in staat bent om toegang te krijgen tot uw apparaat.

Stalkerware is moeilijk te detecteren en kan een grote bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid.

Hoe verwijder je stalkerware?

Stalkerware is software die wordt gebruikt door controlefreaks om hun partners te stalken. Deze software is meestal geïnstalleerd op een mobiel apparaat of computer, waarmee de gebruiker de locatie, berichten, e-mails en andere activiteiten van de gebruiker kan volgen.

Hoewel het ontworpen is om te helpen bij het controleren van kinderen of personeel, wordt het helaas ook gebruikt door stalkers om hun slachtoffers te volgen.

Wij gaan eerst onveilige downloads uitzetten

 1. Ga naar de instellingen op uw smartphone.
 2. Zoek de optie ‘Beveiliging’ en selecteer deze.
 3. Zoek de optie ‘Onveilige downloads blokkeren’ en selecteer deze.
 4. Selecteer de optie ‘Download alleen van vertrouwde bronnen’ om onveilige downloads te blokkeren.
 5. Bevestig uw selectie.

Uw smartphone is nu ingesteld op het blokkeren van onveilige downloads.

Daadwerkelijk verwijderen

Als u stalkerware op uw apparaat geïnstalleerd heeft staan, moet u deze zo snel mogelijk verwijderen, zie hier een lijst met veel gebruikte namen:

 • mSpy
 • FlexiSpy
 • Spyzie
 • Hoverwatch
 • TheTruthSpy
 • Spyera
 • SpyBubble
 • Highster Mobile
 • Mobistealth
 • MobileSpy
 • XNSPY
 • SpyFone
 • StealthGenie
 • SpyPhoneTap
 • KidLogger
 • Easy Spy
 • SpyHuman
 • PhoneSheriff

Hieronder volgen enkele stappen om stalkerware te verwijderen:

 1. Controleer of er stalkerware op uw apparaat geïnstalleerd is. Sommige stalkerware is gemakkelijk te detecteren omdat het zichzelf identificeert als een bepaald programma. Andere stalkerware is meer geavanceerd en kan moeilijker te detecteren zijn.
 2. Zodra u weet welke stalkerware op uw apparaat geïnstalleerd is, kunt u deze verwijderen. Dit kan door de software te verwijderen via het Configuratiescherm of door het programma handmatig te verwijderen. U kan ook een antivirus programma installeren.
 3. Nadat u de stalkerware heeft verwijderd, is het belangrijk dat u uw apparaat gaat scannen op eventuele resterende bestanden. Als er nog stalkerware-bestanden op uw apparaat achterblijven, kunnen deze uw privacy in gevaar brengen.
 4. Als u klaar bent met het verwijderen, kiest u ervoor om updates te installeren voor uw besturingssysteem en antivirusprogramma.

Dit helpt bij het beschermen van uw apparaat tegen toekomstige dreigingen. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u uw apparaat beveiligen tegen deze dreiging.

Stalkerware is een gevaarlijke technologie. Het is belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de manieren waarop deze software gebruikt kan worden om hun privacy te schenden. Door uw kennis te vergroten over wat stalkerware is, kunt u beter begrijpen hoe u ertegen kunt beschermen.

Als het goed is, weet U nu;

 • Hoe U het kan herkennen
 • Wat het is
 • Hoe U het kan verwijderen

Informeer AUB uw naasten.