Meteen naar de inhoud

Tips voor het herkennen van een nep-datingprofiel


Online daten is een populaire manier om mensen te ontmoeten en een relatie te beginnen. Maar helaas zijn er ook mensen die misbruik maken van deze dienst en nep-datingprofielen creëren. Gelukkig is er een aantal dingen dat je kunt doen om nep-datingprofielen op te sporen. In dit artikel zullen we deze tips bespreken.

Ten eerste, als je iemand ontmoet via een datingwebsite, moet je altijd voorzichtig zijn. Kijk naar de foto’s die het profiel gebruikt. Als de foto’s te mooi of professioneel lijken, dan is er een kans dat het nep is. Kijk ook naar de profieltekst. Als het profiel te veel informatie over een persoon heeft, of als de taal te professioneel is, kan dit ook een teken zijn van een nep-profiel.

Ten tweede, als je contact maakt met iemand via een datingwebsite, controleer dan of de persoon ook op andere sociale media kanalen te vinden is. Als de persoon alleen op de datingwebsite te vinden is, is het mogelijk dat het profiel nep is.

Ten derde, als je eenmaal contact hebt met iemand, vraag dan om een videochat. Als de persoon weigert, of als ze een excuus hebben waarom ze geen videochat willen, is er kans dat het profiel nep is. Ten vierde, als je eenmaal met iemand in contact bent, vraag dan om hun persoonlijke informatie, zoals een e-mailadres of telefoonnummer. Als de persoon weigert om dit te geven, is er een kans dat het profiel nep is.

Ten slotte, als je iemand leert kennen via een datingwebsite, vraag dan naar het verleden van de persoon. Als de persoon niet veel over zichzelf wil vertellen, of als ze vage antwoorden geeft, is er een kans dat het profiel nep is.

Let bij het bekijken van een nieuw datingprofiel op:

  • foto’s
  • plaatsen
  • belangen
  • taalvaardigheid
  • tijdstip van reacties

Oplichters gebruiken vaak foto’s die ze online hebben gevonden.

Tip: Zoek een afbeelding van je bewonderaar om te helpen bepalen of ze echt zijn wie ze zeggen dat ze zijn. U kunt services voor het zoeken naar afbeeldingen gebruiken, zoals Google of TinEye.

Vraag de persoon in kwestie om een foto te maken met een:

  • pen op hun lip
  • krant van de dag

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je online date. Door de bovenstaande tips te gebruiken, kun je nep-datingprofielen gemakkelijker detecteren. Wees voorzichtig en geniet van het daten!