Meteen naar de inhoud

Top 8 trends in cybersecurity

De beveiligingstechnologie is voortdurend aan verandering onderhevig en cybercriminaliteit neemt voortdurend toe. Om ervoor te zorgen dat bedrijven en particulieren hun data en systemen veilig kunnen houden, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest voorkomende trends in cybersecurity.

Hieronder vindt u een lijst met de top 8 trends in cybersecurity die u in 2023 moet volgen.

1. Artificial Intelligence (AI): AI-gebaseerde technologieën zijn een belangrijke trend in cybersecurity. AI kan worden gebruikt om data te analyseren, patronen te detecteren die anders misschien niet zouden worden opgemerkt en om bedreigingen vroegtijdig te detecteren.

2. Cloud Computing: Cloud computing is een andere belangrijke trend in cybersecurity. Door cloud computing kunnen bedrijven hun data en applicaties op afstand opslaan en beheren, waardoor de kans op datalekken en cyberaanvallen aanzienlijk vermindert.

3. Behavioural Analytics: Behavioural Analytics is een technologie die is ontwikkeld om gedrag te detecteren dat abnormaal is. Met behulp van deze technologie kunnen bedrijven cyberaanvallen detecteren voordat ze schade veroorzaken.

4. Multi-Factor Authentication: Multi-factor authentication (MFA) is een belangrijke trend in cybersecurity. MFA vereist dat gebruikers verschillende factoren verifiëren voordat ze toegang krijgen tot een systeem.

5. Blockchain: Blockchain is een technologie die wordt gebruikt om transacties veilig te verifiëren en op te slaan. Met blockchain kunnen bedrijven hun data en processen beveiligen tegen cyberaanvallen.

6. Internet of Things (IoT): Een van de grootste trends in cybersecurity is het Internet of Things (IoT). IoT-apparaten zijn steeds vaker verbonden met het internet, waardoor het voor hackers gemakkelijk wordt om toegang te krijgen tot data en systemen. Daarom is het belangrijk dat bedrijven hun IoT-apparaten goed beveiligen.

7. Automatisering: Automatisering is een andere belangrijke trend in cybersecurity. Met behulp van automatisering kunnen bedrijven hun cybersecurityprocessen efficiënter beheren, waardoor ze minder tijd en moeite hoeven te besteden aan het beheer van hun cybersecurity.

8. Zero Trust Security: Zero Trust Security is een concept dat steeds belangrijker wordt in cybersecurity. Met Zero Trust Security worden toegang tot systemen en data alleen toegestaan na verificatie.