Meteen naar de inhoud

Verzekering tegen internetfraude

Internetfraude is een van de grootste bedreigingen voor consumenten op het internet. Er zijn veel manieren waarop mensen op het internet kunnen worden opgelicht. Gelukkig zijn er ook manieren om je tegen internetfraude te beschermen.

Een van de meest effectieve manieren om je tegen internetfraude te beschermen, is door een verzekering tegen internetfraude af te sluiten. Deze verzekeringen zijn ontworpen om je te beschermen tegen de verschillende vormen van internetfraude. Ze bieden financiële bescherming tegen de schade die je oploopt als je slachtoffer wordt van internetfraude.

Internetfraude
Internetfraude

De verschillende verzekeringen tegen internetfraude verschillen in dekking en prijzen. Om de juiste verzekering te kiezen, moet je goed naar je behoeften kijken. Bijvoorbeeld, als je alleen betalingen doet met je creditcard, dan is een verzekering tegen creditcardschade misschien wel voldoende. Maar als je ook online transacties doet, zoals online aankopen of bankoverschrijvingen, dan is het verstandig om een meer uitgebreide verzekering te kiezen.

Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende verzekeringen tegen internetfraude. Lees de verzekeringsvoorwaarden zorgvuldig door en vraag om meer informatie bij de verzekeringsmaatschappij als je iets niet begrijpt.

Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste verzekering kiest die bij je behoeften past.

Het afsluiten van een verzekering tegen internetfraude is een goede manier om je te beschermen tegen de financiële gevolgen van internetfraude. Zorg er daarom voor dat je goed geïnformeerd bent over de verschillende verzekeringen en kies de verzekering die het beste bij jouw behoeften past.

Wat zegt de politie over internetfraude?

De politie legt op haar website uit dat met een rechtsbijstandverzekering je ondersteuning krijgt met juridische hulp. Je moet hiervoor wel je verzekeraar eerst informeren. Het betekent niet dat je geld terug kan krijgen, maar je krijgt wel ondersteuning om stappen te nemen.

Als u een rechtsbijstandverzekering hebt, dan krijgt u in het geval van internetoplichting juridische hulp. Die hulp komt in principe van een rechtshulpverlener die bij de verzekeraar werkt. Een rechtsbijstandverzekering is namelijk een natura-product. Dat betekent dat er (meestal) geen geldbedrag, maar hulpverlening wordt geboden. Als u het slachtoffer bent van internetoplichting en u heeft een rechtsbijstandverzekering, dan kan uw verzekeraar u wellicht helpen om de schade te verhalen. Dat is afhankelijk van welke module u hebt afgesloten en wat er in de voorwaarden staat. Kijk dit na of neem contact op met uw verzekeraar voor nadere informatie.

politie.nl/informatie/schade-verhalen-na-internetoplichting.html

Wat kunt U doen tegen internetfraude

Het eerste wat u kunt doen is om voorzichtig te zijn wanneer u online bent. Wees alert bij het openen van e-mails van onbekenden, klik niet op onbekende links en wees voorzichtig bij het delen van persoonlijke gegevens.

Gebruik bij voorkeur alleen geverifieerde websites voor online betalingen of het verwerken van uw persoonlijke gegevens. Daarnaast is het belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken. Wees niet voorspelbaar met uw wachtwoorden.

Gebruik een verscheidenheid aan cijfers, letters en symbolen. Gebruik ook verschillende wachtwoorden voor uw verschillende accounts. Het is ook belangrijk om uw computer te beschermen met een firewall en antivirussoftware. Update de software regelmatig en maak back-ups van uw gegevens.

Tot slot is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste beveiligingstrends. Blijf lezen over de nieuwste ontwikkelingen in de beveiligingswereld en leer hoe u uzelf kunt beschermen tegen internetfraude.