Meteen naar de inhoud

Wat is cybersecurity?

Cybersecurity is een term die steeds vaker wordt gebruikt om de bescherming van computersystemen, netwerken en gegevens te beschrijven. Het gaat hierbij om alle maatregelen die worden genomen om te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot informatie of systemen, of dat er iets wordt aangericht. Het gaat hierbij om technische maatregelen, zoals het installeren van firewalls en het gebruik van antivirussoftware.

Maar ook organisatorische maatregelen, zoals het opstellen van beleid en procedures, het uitvoeren van medewerkerstrainingen en het opstellen van een incident- en crisisplan. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig een Cybersecurity Officer, die verantwoordelijk is voor het opstellen en uitvoeren van de beveiligingsmaatregelen.

Het is de taak van deze persoon om ervoor te zorgen dat de systemen en gegevens van het bedrijf goed beveiligd zijn en dat de beveiligingsmaatregelen regelmatig worden bijgewerkt. Het is belangrijk dat bedrijven hun beveiligingssysteem voortdurend bijwerken en verbeteren om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van cyberaanvallen.

Bedrijven moeten ook hun medewerkers voorzien van de juiste tools en training om te voorkomen dat ze de systemen of gegevens van het bedrijf onbedoeld blootstellen aan cyberaanvallen. Cybersecurity is een complex en voortdurend veranderend vakgebied. Bedrijven moeten de meest recente technologieën en tools gebruiken om hun systemen en gegevens te beschermen. Door regelmatig te investeren in cyberbeveiliging en de juiste maatregelen te nemen, kunnen bedrijven zichzelf goed beschermen tegen cyberaanvallen.