Meteen naar de inhoud

Wat is een wachtwoordbeheerder?

Een wachtwoordbeheerder is een softwareprogramma dat u helpt bij het beheren van al uw wachtwoorden en andere informatie. Het programma bewaart al uw wachtwoorden op een veilige manier, waardoor u niet meer hoeft te onthouden of te schrijven. Met een wachtwoordbeheerder hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het onthouden van al uw wachtwoorden. U hoeft alleen maar één hoofdwachtwoord te onthouden dat u gebruikt om toegang te krijgen tot uw wachtwoordbeheerder.

Binnen de wachtwoordbeheerder kunt u al uw wachtwoorden opslaan en beheren. Met een wachtwoordbeheerder kunt u ook eenmalige wachtwoorden genereren. Deze wachtwoorden zijn sterk en moeilijk te kraken, waardoor uw accounts beschermd zijn tegen hackers.

Naast het beheren van wachtwoorden, kan een wachtwoordbeheerder ook andere informatie opslaan zoals creditcardgegevens, adressen en notities. U kunt deze informatie gemakkelijk opslaan, bekijken en bewerken.

Het gebruik van een wachtwoordbeheerder is een goede manier om uw accounts te beschermen tegen hackers en uw wachtwoorden sterk en veilig te houden. Als u een wachtwoordbeheerder gebruikt, is het belangrijk dat u een sterk hoofdwachtwoord kiest en dat u regelmatig uw wachtwoorden wijzigt.