Meteen naar de inhoud

Wat is het Dark web (2022/2023 met links)

Het dark web is een gedeelte van het internet dat alleen toegankelijk is met speciale software of toegangsmethoden. Het is een wereld waar gebruikers anoniem kunnen bewegen en waar informatie, producten en diensten worden uitgewisseld.

Het dark web heeft veel verschillende soorten websites, waaronder websites die illegale handel in drugs, wapens, frauduleuze financiële informatie of persoonlijke gegevens verhandelen. Er zijn ook websites die minder schadelijke goederen verkopen, zoals software of digitale goederen.

Hoewel er op het dark web veel illegale activiteiten plaatsvinden, wordt het ook gebruikt als een platform voor mensen die hun privacy en anonimiteit willen behouden. Het wordt in toenemende mate gebruikt voor het delen van informatie, zoals journalistieke verhalen, die op het reguliere internet zou worden gecensureerd of verwijderd.

Hoewel het dark web veel negatieve connotaties heeft, is het ook een waardevol platform voor mensen die hun rechten op privacy willen behouden. Het is een plaats waar gebruikers een veilige omgeving kunnen vinden om informatie te delen of producten en diensten te kopen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het dark web een netwerk is dat wordt gebruikt voor zowel legale als illegale activiteiten.

Waarom zie ik het dark web niet in mijn standaard zoekmachines?

Het dark web is een deel van het internet dat niet door zoekmachines zoals Google of Bing kan worden gevonden. Omdat het dark web niet met deze zoekmachines kan worden gevonden, is het voor veel mensen een mysterie waarom zoekmachines het dark web niet kunnen bereiken.

Het antwoord hierop ligt in het feit dat het dark web gebruikmaakt van het Tor-netwerk (TOR browser). Het Tor-netwerk is een netwerk van computers dat is ontworpen om anonimiteit te bieden aan zijn gebruikers. Omdat deze computers in het Tor-netwerk zijn verbonden, kunnen zoekmachines geen toegang krijgen tot het netwerk.

Een andere reden waarom zoekmachines geen toegang hebben tot het dark web is dat veel websites die op het dark web te vinden zijn, niet toegankelijk zijn voor zoekmachines. Deze websites gebruiken vaak technologieën om ervoor te zorgen dat ze niet door zoekmachines gevonden kunnen worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het dark web een zeer gesloten deel van het internet is en dat deze niet voor iedereen toegankelijk is. Daarom kunnen zoekmachines het dark web niet bereiken.

3 Dark Web zoekmachines

Torch Dark web zoekmachine met link
Torch Dark web zoekmachine met link

1. Torch: Torch is een zoekmachine die is ontworpen om de diepere lagen van het dark web te verkennen.

torchdeedp3i2jigzjdmfpn5ttjhthh5wbmda2rr3jvqjg5p77c54dqd.onion/
Ahmia dark web search engine
Ahmia dark web search engine

2. Ahmia: Ahmia is een zoekmachine die is ontworpen om dark web domeinen te zoeken en te indexeren.

juhanurmihxlp77nkq76byazcldy2hlmovfu2epvl5ankdibsot4csyd.onion/
Hoodle Dark Web Search Engine
Hoodle Dark Web Search Engine

3. Hoodle: Hoodle is een zoekmachine die is ontworpen om dark web pagina’s te doorzoeken.

nr2dvqdot7yw6b5poyjb7tzot7fjrrweb2fhugvytbbio7ijkrvicuid.onion/ 

Transacties doen

Hieronder volgen enkele tips voor het betalen op het dark web.

  • Ten eerste, zorg er altijd voor dat u een anonieme betalingsmethode gebruikt. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder Bitcoin, Litecoin, Monero, Ethereum, enz.
  • Ten tweede, zorg ervoor dat u voorzichtig bent met het maken van betalingen. Het dark web is een risicovolle omgeving, dus zorg ervoor dat uw betalingen veilig zijn. Probeer anonieme betalingsmethoden te gebruiken, zodat u niet wordt gevolgd door kwaadwillende personen.
  • Ten derde, zorg ervoor dat u voorzichtig bent met het opslaan van uw wallet-adres. Als anderen uw wallet-adres krijgen, kunnen ze betalingen naar uw wallet sturen. Om dit te voorkomen, moet u uw wallet-adres alleen delen met personen die u vertrouwt.
  • Ten slotte, houd altijd een oogje in het zeil voor de veiligheid. Neem maatregelen om te voorkomen dat uw persoonlijke gegevens worden gestolen. Maak gebruik van een VPN-service om uw online activiteiten te verbergen.
  • Het betalen op het dark web kan een risicovolle onderneming zijn, maar met de juiste maatregelen kunt u uw betalingen veilig en anoniem maken.

Zorg ervoor dat u voorzichtig bent met het opslaan en delen van uw wallet-adres en maak gebruik van een VPN-service om uw online activiteiten te verbergen.

Europol houdt zich bezig met het dark web

Europol is het Europees bureau voor politie samenwerking. Het is verantwoordelijk voor het versterken van de samenwerking tussen de Europese politiediensten met betrekking tot de bestrijding van internationale criminaliteit. Europol opereert in veel verschillende landen, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Ze spelen een belangrijke rol bij de bestrijding van de criminaliteit die plaatsvindt op de Dark Web. Europol heeft verschillende projecten en programma’s ontwikkeld die onderzoek naar de activiteiten op het web bevorderen. Ze bieden ook steun aan lidstaten bij het onderzoeken van cybercriminaliteit.

Europol werkt samen met andere internationale organisaties, zoals de Europese Internet Crime Task Force, de Europese Politie Organisation en Interpol, om de criminaliteit op het web te bestrijden. Europol heeft ook samengewerkt met de United Nations Office on Drugs and Crime om de internationale drugsmarkt op het Dark Web aan te pakken.

Arrestaties

De laatste jaren heeft de politie veel dark web website eigenaren gearresteerd. De website eigenaren die gearresteerd worden, worden beschuldigd van het faciliteren van een groot aantal misdaden, waaronder het verhandelen van drugs, wapens en andere illegale goederen.

In de Verenigde Staten heeft de FBI in 2018 meerdere website eigenaren gearresteerd voor hun betrokkenheid bij dark web websites. Een van deze eigenaren, Ross Ulbricht, werd gearresteerd voor het opzetten en beheren van de Silk Road website. Hij werd veroordeeld tot twee levenslange gevangenisstraffen, plus vijf jaar.

In Europa heeft de politie in 2019 verschillende dark web website eigenaren gearresteerd. Een Nederlander, bekend als ‘SuperTrips‘, werd gearresteerd voor het beheren van een dark web website die verschillende drugs verkocht. Hij kreeg een gevangenisstraf van zeven jaar.

In Duitsland werd ook een website eigenaar, ‘Gawke‘, gearresteerd voor het beheren van een dark web website die wapens verkocht. Hij kreeg een gevangenisstraf van zes jaar.

Dark web website eigenaren die gearresteerd worden, krijgen meestal zware straffen. Deze straffen zijn vooral bedoeld om een signaal af te geven dat dergelijke illegale activiteiten niet getolereerd worden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de politie hard werkt om dergelijke criminele activiteiten te bestrijden en de mensen die erbij betrokken zijn achter tralies te zetten.

Veilig het dark web op

Als je het dark web wilt verkennen, is het belangrijk dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om je veiligheid te waarborgen.

Hier zijn enkele tips om het web veilig te navigeren.

  1. Gebruik een VPN: Dit is een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om je online identiteit te beschermen. Een VPN versleutelt je internetverkeer en maakt je anoniem op het web. Zorg ervoor dat je een betrouwbare en een goede VPN-service gebruikt.
  2. Wees voorzichtig met links: Er zijn veel links op het dark web die je naar gevaarlijke websites kunnen leiden. Voordat je op een link klikt, zorg ervoor dat je de bron controleert. Als je twijfelt, is het het beste om de link niet te openen.
  3. Gebruik twee-factorverificatie: Als je een account op een dark web-site hebt, is het aan te raden dat je twee-factorverificatie inschakelt. Dit voegt een extra beveiligings laag toe aan je account waardoor je je identiteit beter kunt beschermen.
  4. Wees voorzichtig met het delen van informatie: Vermijd het delen van te veel informatie over jezelf op het dark web. Als je informatie met anderen deelt, kan dit leiden tot identiteitsdiefstal.
  5. Zorg voor een goede antivirussoftware: Zorg ervoor dat je een goede antivirus- en antimalware-software hebt geïnstalleerd op je computer voordat je de donkere web verkent. Deze software helpt je om malware te voorkomen die je computer kan infecteren.

Als je deze tips volgt, kun je het dark web veilig verkennen. Vergeet niet dat het een risicovolle omgeving is, dus je moet altijd voorzichtig zijn.