Meteen naar de inhoud

Zo kun je zien wie jouw facebook bekijkt

Heeft je vriend een bericht op zijn Facebook waarin staat dat hij kan zien wie zijn Facebook heeft bekeken? Dan heeft hij waarschijnlijk op een verkeerde linkje gedrukt. In dit artikel, gaan we de diepte in met betrekking tot de “zo kun je zien wie jouw facebook bekijkt” bericht dat op Facebook rond gaat.

zo kun je zien wie jouw facebook bekijkt

De “bekijk wie jouw profiel heeft bekeken” campagne gaat al een tijdje rond op Facebook. Dit laat dan ook zien dat het een methode is dat werkt. Criminelen en oplichters proberen op deze manier aan gegevens te komen. Begrijp goed dat een crimineel met jouw Facebook profiel veel narigheid kan uithalen. Zo kan jouw Facebook account gebruikt worden om phishing aanvallen op te zetten en te versturen.

Bericht

Zodra het bericht op Facebook wordt gedeeld, komt er ook een bericht onder het originele bericht.

Dat bericht gaat als volgt en je kan het gebruiken om de aanval te herkennen:

Het is grappig hoeveel bekende gezichten door mijn profiel bladeren 😅 Kijk zelf wie je hier bezoekt! 👆😀

Bericht 2

Zodra de bezoeker op het linkje drukt, komt die op een pagina terecht waarin het volgende wordt gedeeld:

(34) bezoekers gingen op uw profiel in de laatste week!Ga verder om je lijst te bekijken

34 bezoekers gingen op uw profiel in de laatste week! Ga verder om je lijst te bekijken

Diefstal van gegevens

Zodra de bezoeker op “Lijst bekijken” drukt, komt de gebruiker op een pagina terecht waar inlog gegevens worden gevraagd.

Inlog gegevens worden opgevraagd

Het kan gewoon niet

Aangezien Facebook geen eigen instelling heeft om te zien wie uw profiel heeft bekeken, kunnen gebruikers in de verleiding komen om een app of browserextensie van derden te installeren om dit doel te bereiken. Maar wees gewaarschuwd voor browserextensies en apps van derden die beweren je een lijst te kunnen geven van mensen die je Facebook-profiel hebben bekeken. “Facebook wil niet dat apps van derden dit toestaan, en verzoekt mensen zelfs om apps die dat wel doen, te melden”.

Mocht je dus een melding, app, of een link voorbij zien komen waarin wordt gezegd dat het wel mogelijk is, wees er dan zeker van dat dit een foute app is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.