Meteen naar de inhoud

Zo kun je zien wie jouw Facebook bekijkt


Het is een veelvoorkomend probleem: mensen die misleid worden door de fake “bekijk wie je Facebook profiel heeft bekeken” scam.

Deze scam is gericht op Facebook gebruikers die willen weten wie hun profiel heeft bekeken. Door op een link te klikken, wordt de gebruiker gevraagd om een toepassing te downloaden en te installeren die een lijst zou moeten weergeven met de profielen van mensen die hun profiel hebben bekeken.

De waarheid is dat deze toepassingen geen werkende lijst met profielen bevatten. Het is een manier om geld te verdienen door mensen op te lichten. De toepassingen bevatten malware, waardoor de informatie van de gebruiker gestolen kan worden.

Om ervoor te zorgen dat je niet op deze scam valt, moet je bedenken dat Facebook geen toepassingen heeft die precies aangeven wie jouw profiel heeft bekeken. Facebook heeft geen manier om deze informatie te verstrekken en het is technisch ook onmogelijk. Als je een dergelijke link tegenkomt, klik er dan niet op.

Reactie van Facebook op kan je zien wie je facebook bekijkt
Reactie van Facebook

Als je toch op de link klikt, download de toepassing dan niet. Als je de toepassing al hebt gedownload en geïnstalleerd, verwijder deze dan onmiddellijk van je computer.

Stel jij één van de volgende vragen?

 • zien wie je facebook bekijkt
 • kun je zien wie je facebook bekijkt
 • kan je zien wie je facebook bekijkt
 • facebook zien wie je profiel bekijkt
 • kan je zien wie je facebook pagina bekijkt
 • wie bekijkt mijn facebook

Wie bekijkt mijn facebook app

Facebook heeft hiervoor al gewaarschuwd. Er is geen enkele Facebook app dat jou kan laten zien wie er jouw Facebook profiel heeft bekeken. Facebook vraagt aan iedereen, om elke app te rapporteren dat anders beweert.

Hoe kan je zien wie je profiel bekijkt op facebook

Het kan zo zijn dat je per-ongeluk jouw Facebook profiel ergens niet hebt uitgelogd, dit is de enige situatie waarin een persoon toegang zou kunnen hebben tot jouw profiel. Je kan dit makkelijk controleren door de volgende 7 stappen te volgen:

 1. Log in op Facebook
 2. Ga naar Menu
 3. Kies instellingen
 4. Kies beveiliging
 5. Kies kopje “waar je bent aangemeld”
 6. Verwijder alle apparaten en browsers die je niet kent
 7. Herhaal dit om de zoveel dagen

Heeft je vriend een bericht op zijn Facebook waarin staat dat hij kan zien wie zijn Facebook heeft bekeken? Dan heeft hij waarschijnlijk op een verkeerde linkje gedrukt.

Zo kun je zien wie jouw Facebook bekijkt

De “bekijk wie jouw profiel heeft bekeken” campagne gaat al een tijdje rond op Facebook. Dit laat dan ook zien dat het een methode is dat werkt. Criminelen en oplichters proberen op deze manier aan gegevens te komen. Begrijp goed dat een crimineel met jouw Facebook profiel veel narigheid kan uithalen. Zo kan jouw Facebook account gebruikt worden om phishing aanvallen op te zetten en te versturen.

Het is grappig hoeveel bekende gezichten door mijn profiel bladeren  Kijk zelf wie je hier bezoekt!
Het is grappig hoeveel bekende gezichten door mijn profiel bladeren 😅 Kijk zelf wie je hier bezoekt!

Bericht

Zodra het bericht op Facebook wordt gedeeld, komt er ook een bericht onder het originele bericht.

Dat bericht gaat als volgt en je kan het gebruiken om de aanval te herkennen:

Het is grappig hoeveel bekende gezichten door mijn profiel bladeren 😅 Kijk zelf wie je hier bezoekt! 👆😀

Bericht 2

Zodra de bezoeker op het linkje drukt, komt die op een pagina terecht waarin het volgende wordt gedeeld:

(34) bezoekers gingen op uw profiel in de laatste week!Ga verder om je lijst te bekijken
34 bezoekers gingen op uw profiel in de laatste week! Ga verder om je lijst te bekijken
34 bezoekers gingen op uw profiel in de laatste week! Ga verder om je lijst te bekijken

Diefstal van gegevens

Zodra de bezoeker op “Lijst bekijken” drukt, komt de gebruiker op een pagina terecht waar inlog gegevens worden gevraagd.

Inlog gegevens worden opgevraagd
Inlog gegevens worden opgevraagd

Het kan gewoon niet

Aangezien Facebook geen eigen instelling heeft om te zien wie uw profiel heeft bekeken, kunnen gebruikers in de verleiding komen om een app of browserextensie van derden te installeren om dit doel te bereiken. Maar wees gewaarschuwd voor browserextensies en apps van derden die beweren je een lijst te kunnen geven van mensen die je Facebook-profiel hebben bekeken. “Facebook wil niet dat apps van derden dit toestaan, en verzoekt mensen zelfs om apps die dat wel doen, te melden”.

Mocht je dus een melding, app, of een link voorbij zien komen waarin wordt gezegd dat het wel mogelijk is, wees er dan zeker van dat dit een foute app is.

Facebook Wie jouw Facebook bekijkt scam
Facebook Wie jouw Facebook bekijkt scam