Meteen naar de inhoud

Zo wordt een Facebook account gehackt

Cybercriminelen proberen van alles uit om toegang te krijgen tot een Facebook account. Het is daarom ook belangrijk dat je begrijpt hoe een Facebook account nou eigenlijk gehackt wordt. Wij hebben daarom voor jou een lijst gemaakt met de manieren waarop een Facebook account gehackt wordt.

Wachtwoord aanvallen

Brute force

Een brute force-aanval (ook bekend als brute force-kraken) is het equivalent van een cyberaanval waarbij diverse login combinaties worden gelanceerd tegen een Facebook account.

Brute force-aanvallen zijn eenvoudig en betrouwbaar. Aanvallers laten een computer het werk doen – ze proberen bijvoorbeeld verschillende combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden – totdat ze er een vinden die werkt. Het vangen en neutraliseren van een lopende brute force-aanval is de beste oplossing: zodra aanvallers toegang hebben tot een Facebook account, zijn ze veel moeilijker te vangen.

Phishing

Phishing is een van de gemakkelijkste vormen van cyberaanval voor een crimineel, maar wel een die deze oplichters alles kan bieden wat ze nodig hebben om elk aspect van het persoonlijke en werkleven van hun doelwitten te infiltreren.

Meestal uitgevoerd via e-mail – hoewel de zwendel zich nu heeft verspreid naar sociale media, berichtenservices en apps – probeert een eenvoudige phishing-aanval het doelwit te misleiden om te doen wat de oplichter wil. Dat kan het overhandigen van wachtwoorden zijn om het gemakkelijker te maken om een Facebook account te hacken, of het wijzigen van bankgegevens zodat betalingen naar fraudeurs gaan in plaats van naar het juiste account.

Keyloggers

Criminelen gebruiken keyloggers om persoonlijke of financiële informatie, zoals bankgegevens, te stelen, die ze vervolgens kunnen verkopen of gebruiken voor winst. Ze kunnen echter ook binnen bedrijven legitiem worden gebruikt om problemen op te lossen, de gebruikerservaring te verbeteren of werknemers te controleren. Wetshandhavings- en inlichtingendiensten gebruiken ook keylogging voor bewakingsdoeleinden. Een keylogger kan dus ook gebruikt worden om een Facebook account te hacken.