Schein oplichting account op Instagram

Bescherm jezelf tegen Shein Cadeaukaart Fraude op Instagram!

Instagram, een geliefd platform voor het delen van foto’s en sociale interactie, kent helaas ook zijn duistere kant. Scammers maken misbruik van de populariteit van Instagram en proberen gebruikers op te lichten met neppe Shein cadeau kaarten met waardes van honderden euros.

De “800 euro Shein cadeaukaart gewonnen” scam

Een recente scam die de ronde doet op Instagram is de belofte van het winnen van 800 euro aan cadeau kaarten voor Shein. Gebruikers ontvangen een bericht van een onbekende gebruiker die beweert dat ze deze prijs hebben gewonnen.

De "800 euro aan Shein" scam
De “800 euro aan Shein” scam

Val niet voor de valstrik

Hoewel het aanbod verleidelijk kan lijken, is het belangrijk om te weten dat Instagram geen officieel kanaal is voor prijzen en beloningen. Wees dus op je hoede als je een bericht ontvangt waarin je wordt verteld dat je iets hebt gewonnen.

Fraude Bericht

?Ben je getagd in een foto?
?Gefeliciteerd!?
?Je hebt een SHEIN cadeaukaart gewonnen!?
☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝☝️
Ga naar stories en claim je prijs!
☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
*

De link en de nepwebsite

Om het prijzengeld te innen, word je gevraagd om op een link te klikken en naar een externe website te gaan. Deze website lijkt vaak op een officiële Instagram-pagina, maar is in werkelijkheid een opgezette val. Hier wordt geprobeerd om persoonlijke gegevens zoals je gebruikersnaam, wachtwoord en bankgegevens te stelen.

Neppe Shein cadeaukaart pagina
Neppe Shein cadeaukaart pagina

Bescherm jezelf tegen oplichting

Schein oplichting account op Instagram
Schein oplichting account op Instagram

Gelukkig kun je jezelf beschermen tegen deze oplichters. Hier zijn enkele belangrijke tips:

Wees waakzaam

Vertrouw geen ongevraagde berichten van onbekende gebruikers die beweren dat je een prijs hebt gewonnen. Wees extra voorzichtig als het om geldelijke beloningen gaat.

Controleer de afzender

Onderzoek het profiel en de geloofwaardigheid van de persoon die je het bericht heeft gestuurd. Nieuwe accounts met weinig volgers of verdachte kenmerken wijzen vaak op een scam.

Officiële kanalen

Houd in gedachten dat Instagram geen prijzen uitreikt via directe berichten. Als je echt een prijs hebt gewonnen, zal dit via officiële kanalen worden gecommuniceerd.

Bescherm je persoonlijke informatie

Geef nooit je gebruikersnaam, wachtwoord, bankgegevens of andere persoonlijke informatie via externe websites of onbekende links. Instagram zal je nooit vragen om dit soort informatie via directe berichten te verstrekken.

Meld verdachte activiteiten

Als je een verdacht bericht ontvangt of denkt dat je mogelijk het doelwit bent van een scam, meld dit dan onmiddellijk bij Instagram. Ze hebben teams die deze activiteiten onderzoeken en kunnen passende actie ondernemen.

Verspreid bewustzijn en help anderen

Deel dit artikel met je vrienden, familie en andere Instagram-gebruikers om hen bewust te maken van de oplichtingspraktijken op Instagram. Samen kunnen we een veiligere online gemeenschap creëren.