Odido opzeggen doe je zo (met brief en email)

Het kan voorkomen dat je om welke reden dan ook besluit je Odido account op te zeggen. Het is belangrijk om te weten hoe dit proces verloopt en welke stappen je moet nemen om dit soepel te laten verlopen.

Hieronder leggen we uit hoe je jouw Odido account kunt opzeggen, inclusief voorbeeldbrieven en e-mails die je kunt gebruiken om je verzoek in te dienen.

Dit werkt voor:

  • Odido – Alles-in-1
  • Odido – Internet
  • Odido – Internet & TV
  • Odido – Mobile

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het opzeggen van je Odido account, zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie hebt verzameld, zoals je contractgegevens, klantnummer en eventuele openstaande betalingen. Dit helpt bij een vlotte afhandeling van je verzoek.

Stap 2: Schriftelijk verzoek

Het officiële en aanbevolen proces voor het opzeggen van je Odido account is om een schriftelijk verzoek in te dienen. Hier zijn voorbeeldbrieven en e-mails die je kunt gebruiken:

Voorbeeldbrief voor het opzeggen van je Odido account (per post):

[Je naam]
[Je adres]
[Je postcode en plaats]
[Je e-mailadres]
[Je telefoonnummer]
[Datum]

Odido (T-Mobile) Klantenservice
Adres van Odido]
Postcode en plaats van Odido]

Betreft: Opzegging Odido Account

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij wil ik mijn Odido account opzeggen. Hieronder vind je de benodigde informatie:

Mijn klantnummer: [Je klantnummer]

Mijn contractnummer: [Je contractnummer]

Reden van opzegging: [Vermeld hier de reden, bijvoorbeeld verhuizing, overstap naar een andere provider, etc.]

Ik verzoek jullie vriendelijk om de opzegging per [datum van opzegging] te verwerken. Ik ga ervan uit dat mijn contract op die datum wordt beëindigd en dat ik geen verdere verplichtingen heb ten opzichte van Odido.

Graag ontvang ik een schriftelijke bevestiging van deze opzegging per post op het bovenstaande adres of per e-mail op [je e-mailadres].

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

Je naam]

Voorbeeld e-mail voor het opzeggen van je Odido account:

Onderwerp: Opzegging Odido Account

Geachte Odido Klantenservice,

Ik schrijf deze e-mail om mijn Odido account op te zeggen. Hier zijn de benodigde gegevens:

Mijn klantnummer: [Je klantnummer]

Mijn contractnummer: [Je contractnummer]

Reden van opzegging: [Vermeld hier de reden, bijvoorbeeld verhuizing, overstap naar een andere provider, etc.]

Gewenste datum van opzegging: [Datum van opzegging]

Ik verzoek jullie vriendelijk om de opzegging per [datum van opzegging] te verwerken. Ik ga ervan uit dat mijn contract op die datum wordt beëindigd en dat ik geen verdere verplichtingen heb ten opzichte van Odido.

Graag ontvang ik een schriftelijke bevestiging van deze opzegging per e-mail op [je e-mailadres].

Bedankt voor jullie begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,

[Je naam]

Stap 3: Bevestiging en opvolging

Zodra je het schriftelijke verzoek hebt verzonden, is het belangrijk om een bevestiging te ontvangen van Odido waarin staat dat je verzoek is verwerkt en dat je account succesvol is opgezegd. Bewaar deze bevestiging voor je administratie.


Opzeggen van je Odido account kan een eenvoudig proces zijn als je de juiste stappen volgt. Vergeet niet om eventuele apparatuur of apparaten die je van Odido hebt ontvangen, zoals modems of routers, terug te sturen volgens de instructies van het bedrijf. Met deze informatie en voorbeeldbrieven en -e-mails kun je je Odido account op een georganiseerde en probleemloze manier opzeggen.

Lees ook: