Valse Email: Je iCloud-opslag is vol banner

Valse Email: Je iCloud-opslag is vol

Er circuleren valse e-mails die beweren dat jouw iCloud-opslag vol is. Dit is een oplichtingsschema dat bedoeld is om jouw persoonlijke informatie te stelen.

Hoe werkt het?

In deze e-mails beweren oplichters dat jouw iCloud-opslag vol is en dat je extra opslagruimte moet kopen. Ze sturen een link naar een nep-website waar je jouw inloggegevens moet invoeren om extra opslagruimte te kunnen kopen. Zodra ze jouw inloggegevens hebben, kunnen ze toegang krijgen tot jouw iCloud-account en jouw persoonlijke informatie stelen.

Hoe te voorkomen?

Apple stuurt nooit ongevraagde e-mails om inloggegevens te vragen. Als je een e-mail ontvangt waarin wordt gevraagd om jouw inloggegevens, is het waarschijnlijk een phishing-e-mail en moet je deze onmiddellijk verwijderen.

Wees alert op slechte grammatica en spelling in verdachte e-mails. Controleer de afzender van de e-mail en vergelijk deze met de echte Apple-e-mailadressen. Ga rechtstreeks naar de officiële website van Apple om te controleren of er een probleem is met jouw iCloud-opslag en om eventuele opslagruimte uitbreiding te kopen.

Het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn bij het openen van e-mails en het invoeren van persoonlijke informatie op internet. Als je enige twijfel hebt over de authenticiteit van een e-mail of website, neem dan contact op met de officiële klantenservice van het bedrijf voordat je persoonlijke informatie verstrekt.

Valse Email: Je iCloud-opslag is vol.
Valse Email: Je iCloud-opslag is vol.