Meteen naar de inhoud

Alles over hacken

Hacken is het proces van het verkrijgen van toegang tot computersystemen en netwerken. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het aanpassen of verbeteren van systemen, het verkrijgen van informatie of het veroorzaken van schade. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met illegale activiteiten (cybercrime), kan het ook worden gebruikt voor legale doeleinden, zoals het verbeteren van beveiligingsmaatregelen.

Hacken
Hacken

Ethisch hacken

Ethisch hacken wordt gedefinieerd als elke vorm van hacken die is geautoriseerd door de eigenaar van het doelsysteem. Ethische hackers voeren pentesten uit om bedrijven te helpen hun systemen en netwerken te versterken door zwakke punten in hun beveiligingsstructuur op te sporen. Ze helpen bedrijven bij het identificeren van risico’s die hun systemen onveilig kunnen maken. Je kan ook als ethische hacker kiezen om de overheid te helpen. De Nederlandse politie werkt graag samen met ethische hackers. Nederland heeft diverse projecten waarin de politie en ethische hackers samen werken. Zo is er een project waarbij de politie “cybercriminelen” helpt om ethische hackers te worden.

Lees ook:

Leren hacken

Hacken leer je door online tutorials te volgen, boeken te lezen over ethical hacking en verschillende websites te bezoeken die meer informatie geven over technieken en tools die gebruikt worden door cyber security professionals. Probeer ook om workshops te volgen en anderen te ontmoeten die al ervaring hebben met incident response, pentesting en malware onderzoek. Dit helpt je om meer kennis te vergaren en erachter te komen hoe je jouw technische vaardigheden verder kan ontwikkelen.