Meteen naar de inhoud

Hacken

Cool, je wilt meer weten over hacken, nou dan ben je op het juiste adres. Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt van de tofste hacking tools, meest handige tutorials en geweldige hacking communities die je vooruit gaan helpen. Trouwens, het mooie aan dit overzichtje is dat de tools, en informatie voornamelijk gratis te gebruiken is. Dus, mocht iemand je er geld voor vragen, niet betalen, ze zijn gratis 🙂

Ethisch hacken

Ethisch hacken is het vermogen om kwetsbaarheden in het netwerk of de infrastructuur van een organisatie te identificeren en vervolgens de problemen aan te pakken om incidenten of aanvallen te voorkomen.

Jup, we gaan kwetsbaarheden moeten vinden, en ervoor zorgen dat de klant weet hoe de kwetsbaarheden aangepakt kunnen worden zodat ze geen dreiging meer zijn. Het beste wat je kan doen, is een tool gebruiken om snel een overzicht te krijgen, je gaat vervolgens handmatig op zoek naar andere kwetsbaarheden.

Tools

We hebben hier al een lijstje voor je klaargezet met diverse Windows 10 hacking tools, maar, dat is natuurlijk niet voldoende. Kijk eens op Github.com voor tools, je vindt daar diverse tools die je kan inzetten voor ethische hacking doeleinden.

Tutorials

Er zijn zat hacking tutorials te vinden op het web, maar je moet wel weten waarop je moet zoeken. Zoek eens op Youtube naar pentesting, ethical hacking, en security audit tutorials, of leer hoe hoe een netwerk kan scannen met Nmap. Er is gigantisch veel content beschikbaar, kies een filmpje dat je leuk vindt, en leer ethisch hacken op je eigen tempo.

Communities

Er zijn diverse hacking communities in de wereld, maar wist je dat een aantal grote hacking communities gewoon in Nederland zitten? Je vindt hieronder een lijst met toffe hacking communities. Oja, LinkedIn moet je ook gebruiken, daar vindt je goede IT-security groepen.